Filmul "Hansel si Gretel: Vanatorii de vrajitoare" a fost lider in box office-ul romanesc de weekend, inca de la premiera, cu incasari de 468.334 de lei si 22.363 de spectatori.

La 15 ani de la infricosatoarele evenimente din casuta de turta dulce, Hansel si Gretel sunt doi neintrecuti vanatori de vrajitoare. Chiar daca se refac dupa chinul prin care au trecut, munca lor este relativ usoara, pentru ca blestemele si vrajile nu se prind de ei. Primarul din Ausburg ii angajeaza pentru a vana o vrajitoare malefica - Janssen -, care planuieste sa sacrifice multi copii de "luna rosie", peste 2 zile. Pentru ca lucrurile sa nu fie simple, cei doi trebuie sa se ocupe de seriful Berringer, care a acaparat puterea in Ausburg si conduce de asemenea o vanatoare de vrajitoare.

Pe locul al doilea s-a clasat "Scenariu pentru happy-end", care a avut incasari de 280.453 de lei si 14.072 de spectatori. Filmul prezinta povestea lui Pat, un fost profesor de liceu, care a petrecut patru ani intr-o clinica destinata tratarii bolilor nervoase dupa ce a fost inselat si parasit de sotia lui, Nikki. Mutandu-se sub acelasi acoperis cu parintii lui dupa ce este externat, Pat are impresia falsa ca nu a lipsit de acasa mai mult de cateva luni si este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki.

Pe pozitia a treia se regaseste premiera "Lincoln", cu incasari de 208.298 de lei si 11.522 de spectatori. Al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, va conduce Nordul spre o mare victorie impotriva Sudului, in timpul Razboiului Civil American (1861-1865). Astfel Abraham Lincoln este primul presedinte american care a abolit sclavia si a desavarsit unitatea statelor americane. Bazat pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin "Rivalii: Geniul politic a lui Abraham Lincoln", filmul se concentreaza in special pe ultimele luni de viata ale lui Lincoln (Daniel-Day Lewis), romanul fiind prea stufos pentru a fi cuprins in intregime in film. Spielberg doreste sa-l surprinda pe Lincoln ca om al deciziilor ce au dus la scrierea istoriei, dar si sa reliefeze abilitatile sale politice incontestabile, tactul desavarsit si circumstantele politice care l-au facut sa strabata cu succes o perioada greu incercata, scrie MEDIAFAX.

Pe locul al patrulea s-a clasat "Django dezlantuit"
, de Quentin Tarantino, care a avut incasari de 169.768 de lei si 8.517 spectatori. Actiunea din "Django dezlantuit" are loc cu doi ani inainte de izbucnirea Razboiului de secesiune. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al carui trecut plin de violenta il aduce in serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vanator de recompense aflat pe urmele a doi ucigasi, fratii Brittle. Django este singurul care poate sa-l ajute sa ajunga la ei. In schimb, Schultz ii promite sa-l elibereze. Cand misiunea lor se incheie cu succes si Django este eliberat, el decide sa ramana alaturi de Schultz si continua sa-i vaneze impreuna pe cei mai cautati criminali. Insa scopul final al lui Django este gasirea si eliberarea Boomhildei (interpretata de Kerry Washington), sotia de care fusese despartit cu mult timp in urma.

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Pe pozitia a cincea s-a situat "Elita gangsterilor", cu incasari de 129.205 lei si 6.570 de spectatori. Filmul, adus pe marile ecrane romanesti de MediaPro Distribution, este o cronica a luptei Departamentului de Politie din Los Angeles (LAPD) pentru expulzarea mafiei de pe coasta de est a orasului, in anii '40 - '50. Seful mafiot nascut in Brookyln Mickey Cohen (Sean Penn) face legea in Los Angeles, fiind protejat de oamenii lui si avand majoritatea politiei si a politicienilor din oras sub tutela sa. Un echipaj rebel din LAPD condus de Jerry Wooters (Ryan Gosling) si sergentul John O'Mara (Josh Brolin) incearca sa curete orasul de mafie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.