Un sondaj realizat in SUA ne arata cine sunt preferatii americanilor in cursa pentru Oscaruri, relateaza MEDIAFAX.

Aproape un sfert dintre americanii chestionati in cadrul unui sondaj realizat de compania Ipsos au declarat ca "Lincoln" ar trebui sa castige Oscarul pentru cel mai bun film la cea de-a 85-a gala de decernare a acestor premii ale Academiei americane, care va avea loc la Los Angeles, pe 24 februarie.

Steven Spielberg a ocupat la randul sau primul loc in preferintele publicului american la categoria "cel mai bun regizor", cu 36% din totalul voturilor exprimate. Doar 4% dintre americani au considerat ca "Argo" ar trebui sa castige Oscarul pentru cel mai bun film.

Spectatorii americani il considera pe britanicul Daniel Day-Lewis drept marele favorit in cursa pentru obtinerea Oscarului la categoria "cel mai bun actor in rol principal".
Actorul britanic a fost votat de 22% dintre americanii participanti la acest sondaj, fiind urmat de Denzel Washington (16%, pentru rolul din "Flight") si de Hugh Jackman (10%, pentru rolul din musicalul "Les Misérables").

Preferintele publicului american la categoria "cea mai buna actrita" au fost mai putin clare.

Astfel, 12% din totalul celor 1.158 de americani chestionati ar dori ca Oscarul sa revina actritei Naomi Watts, pentru rolul din drama "The Impossible". Pe locurile urmatoare s-au clasat Jennifer Lawrence (10%, pentru rolul din "Silver Linings Playbook") si Jessica Chastain (9%, pentru rolul din "Zero Dark Thirty").

Filmul "Lincoln" s-a clasat pe primele locuri si in ceea ce priveste preferintele publicului american fata de rolurile secundare, iar Tommy Lee Jones si Sally Field sunt considerati marii favoriti la Oscarurile ce vor fi decernate la aceste categorii de premii.

Sondajul, realizat in perioada 11-15 ianuarie, are o marja de eroare de plus sau minus 3,3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.