Quentin Tarantino a acordat recent un interviu pentru revista Playboy in care a spus ca nu isi doreste sa devina un "cineast batran" si va renunta la cinematografie dupa cel de-al zecelea film pe care il va regiza.

Cineastul american, care se pregateste in aceste zile pentru lansarea celui de-al optulea film din cariera, intitulat "Django dezlantuit/ Django Unchained", spune ca se va retrage din industria cinematografica dupa ce va regiza inca doua filme.

"Regizorii nu devin mai buni pe masura ce imbatranesc. De obicei, cele mai proaste filme ale lor sunt ultimele patru pe care le-au facut. Eu tin foarte mult la filmografia mea si cred ca un singur film prost este suficient pentru a strica trei filme bune. Atunci cand regizorii sunt «invechiti», nu e deloc dragut", a spus Tarantino.

Intrebat daca nu se gandeste deloc la fanii sai care si-ar dori sa vada cum evolueaza el ca regizor pe masura ce avanseaza in varsta, Quentin Tarantino a raspuns: "Poate. Daca voi avea ceva de spus, o voi spune. Insa nu vreau sa devin un cineast batran".

"Te opresti atunci cand te opresti. Insa, intr-o lume a perfectiunii, 10 filme in filmografia mea ar fi chiar dragut. Daca ma voi razgandi sau daca imi va veni o noua poveste in minte, as putea sa revin. Insa, daca ma voi opri dupa ce voi fi facut 10 filme, aceasta ar fi o declaratie artistica absolut in regula din partea mea", a adaugat cineastul american, potrivit MEDIAFAX.

Noul film regizat de Quentin Tarantino, intitulat "Django Unchained", este un western a carui actiune este plasata in sudul Statelor Unite in jurul anului 1800. Jamie Fox este interpretul rolului principal, Django, un fost sclav care se asociaza cu un vanator de recompense, interpretat de Christoph Waltz, incercand sa anihileze o banda de asasini care isi spune "Brittle Brothers". Daca va reusi, Django se va asigura ca va ramane un om liber pentru totdeauna si o va elibera si pe sotia lui, care era inca sclava.

Citeste si:
Festivalul Cannes 2022: TOP 10 filme care merită urmărite la ediția...
Festivalul de Film de la...

Lungmetrajul "Django Unchained" va fi lansat pe marile ecrane nord-americane pe 25 decembrie. Filmul va ajunge in cinematografele din Romania pe 18 ianuarie 2013.

Desi este acuzat de critici ca trivializeaza si estetizeaza violenta, Quentin Tarantino este castigatorul unui premiu Oscar si al unui Palme d'Or, distinctii obtinute pentru filmul "Pulp Fiction" (1994). Remarcat inca de la debutul sau regizoral, cu "Reservoir Dogs" (1992), Tarantino si-a surprins de fiecare data publicul gratie unor pelicule precum "Jackie Brown" (1994), "Kill Bill Vol. 1" (2003) si "Kill Bill Vol. 2" (2004).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.