Actrita Maia Morgenstern este propunerea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru functia de director al Teatrului Evreiesc de Stat.

Anuntul vine ca urmare a desesului lui Harry Eliad, cel care a condus acest teatru din 1989 si pana la inceputul acestei luni.

"Maia Morgenstern este una dintre marile artiste ale noastre. A cucerit milioane de inimi cu harul ei si a promovat Romania in lume. Consider ca avem datoria sa ne pretuim valorile si sa le punem acolo unde le este locul. Poate ca Maia Morgenstern ar trebui sa-si lase si altfel amprenta asupra teatrului romanesc, sa-i inspire si sa-i indrume pe cei tineri, iar functia de director al Teatrului Evreiesc de Stat sper ca ii va oferi aceasta posibilitate", a declarat Sorin Oprescu pentru jurnalul.ro.

Referitor la propunerea venita din partea primarului general, Maia Morgenstern, care joaca pe scena Teatrului Evreiesc inca de cand era in facultate (inceputul anilor ’80), a spus ca deocamdata teatrul este in doliu si e un moment al aducerii aminte, dar e si un moment al bilanturilor.

"Sunt actrita la Teatrul Evreiesc de peste 30 de ani, cunosc si iubesc teatrul, inima mea pulseaza cu inima teatrului, ii cunosc realitatile, ii inteleg nevoile. Si, in masura in care este nevoie de prezenta mea acolo, fiind solicitata, sunt gata sa sprijin teatrul. Atat cat este nevoie. Dar este un moment de reculegere, un moment de cumpana si fiecare sa se uite bine si sa se evalueze pe sine si ce e in jurul lui."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.