Michael Bolton a cantat, miercuri seara, la Sala Palatului, pentru cele cateva mii de spectatori romani, intr-un concert ce a incheiat turneul european de promovare al albumului "Till the End of Forever".

Dupa trei sferturi de ora de asteptare, timp in care Sala Palatului s-a umplut pana la refuz, in special de femei, Michael Bolton a urcat pe scena pentru a da startul concertului asteptat aproape un an.
Imbracat cu un costum negru, cantaretul a inceput spectacolul cu piesa "Love is a Wonderful Thing", de pe albumul "Time, Love, And Tenderness". Acompaniat de noua muzicieni, Bolton a trecut repede la cea de-a doua piesa din program - "Soul Provider".

"Va multumesc ca ati venit", s-a adresat el publicului, spunand ca este pentru prima data in Romania. "Va vom incuraja sa faceti cat de mult zgomot puteti, va fi o seara plina de surprize", a mai spus cantaretul si a pornit o "calatorie inapoi in timp" cu piesa "To Love Somebody", de pe albumul "Timeless (The Classics)", pe care a interpretat-o acompaniindu-se de o chitara. Sala a fost luminata de reflectoare, iar Bolton i-a invitat pe spectatori sa cante alaturi de el, macar la refren. Chiar daca la inceputul concertului cantaretul promisese o atmosfera ceva mai zgomotoasa, pana spre final toti spectatorii au ramas asezati pe scaune, aplaudand respectuos dupa fiecare piesa.

Au mai urmat in program cantece mai vechi ale artistului - "Sitting On The Dock Of The Bay" - "al doilea hit al carierei mele", dupa cum l-a descris el - si "Hold On, I'm Coming". "Vom canta in continuare piese de pe albumul Vintage, care au fost scrise in anii '40 - '50, de compozitori care acum se descompun", a anuntat Bolton. Dupa gluma prea putin gustata de public, muzicianul a dedus ca spectatorii nu stiu prea bine limba engleza. Concertul a continuat cu piese de influenta jazz, precum "You Don't Know Me" sau "Summer Time", mai putin cunoscute de cei din sala. De-abia in a doua parte a concertului atmosfera s-a mai inviorat. Bolton a interpretat piesa "Georgia on My Mind", pe care a cantat-o, de-a lungul timpului, si alaturi de unul dintre idolii sai, Ray Charles. A urmat apoi "Go the Distance" - de pe coloana sonora a filmului Disney - "Hercules".

Punctul culminant al serii a fost atins atunci cand artistul a interpretat aria "Nesun dorma". "Am studiat italiana pentru a putea interpreta alaturi de Pavarotti acest cantec. Daca vreti sa ma ajutati, cantati cu mine. Haideti, e usor", a glumit Bolton. A reusit cu acest fragment de opera sa ridice sala in picioare, fiind rasplatit la sfarsit cu ropote de aplauze.

Dupa aceasta, pentru cateva minute, cantaretul a parasit scena, lasandu-i pe instrumentisti sa intretina atmosfera. In culise, a schimbat costumul negru cu o pereche de jeans si o camasa alba. Au urmat piese ceva mai cunoscute publicului - "When a Man Loves a Woman" sau "How Can We Be Lovers". Bolton a disparut pentru a doua oara de pe scena pentru a schimba camasa cu un tricou negru. Cand a reaparut, a adus cu el si o chitara electrica de care s-a folosit la piesa "Rock Me All Night Long".

Una dintre surprizele anuntate la inceputul serii a fost intrarea in scena a actorului Steven Segal. Si acesta s-a inarmat cu o chitara electrica si l-a acompaniat pe suavul Bolton.

Ultima piesa interpretata in concert a fost "How Am I Supposed To Live Without You" - "Este un cantec foarte important pentru mine, dintr-o perioada foarte agitata din viata mea. Daca il stiti, cantati-l cu mine", ceea ce s-a si intamplat. Pentru prima (si ultima) data in seara spectacolului, publicul a cantat alaturi de Bolton. Un cor de femei l-a sustinut pe artist la ultima piesa din concert. Bolton a parasit scena nu inainte de a lua cateva flori oferite de admiratoare si de a strange mainile intinse spre el.

La concertul de la Sala Palatului au fost prezenti si premierul Calin Popescu Tariceanu cu sotia, Dan Voiculescu, Codrut Seres, Marcel Pavel, Catalin Botezatu, fetele de la Sexxy si Trident, Liana Stanciu etc. Bolton a plecat ieri dimineata din Romania, urmand sa se odihneasca timp de o saptamana, pentru ca apoi sa-si inceapa turneul asiatic "Till the End of Forever", in Dubai.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.