Ceremonia de premiere a Festivalului International de Film Est-European de la Cottbus a avut loc sambata, 5 noiembrie, iar Romania nu a plecat cu manile goale.

Doua premii au fost decernate coproductiei romano-poloneze, Crulic.

Mentiunea speciala a juriului international a fost acordata regizoarei Anca Damian, care cu ajutorul unor tehnici de animatie diversificate relateaza o poveste bazata pe fapte reale.

In anul 2008 Claudiu Crulic, emigrat in Polonia, ajunge nevinovat in inchisoare si intra din protest in greva foamei. Si juriul ecumenic al festivalului s-a aratat impresionat si a premiat modul inovativ prin care li se acorda dreptul la replica celor ce nu mai sunt.

La competitia de scurtmetraj a fost mai mult decat convingatoare premiera mondiala a filmului Asteptand zorile, in regia lui Mihai Sofronea.

Scurtmetrajul spune povestea unui cuplu in prag de ruptura. Ana il iubeste pe Radu, dar s-a indragostit de altcineva. Cele doua personaje sunt interpretate de actorii Elena Popa si Adrian Vancica. Imaginea este semnata Toni Cartu, scenografia Cezara Armasu, montajul Doina Zavadschi si sunetul Marius Obretin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.