Regizorii filmelor "Brother's Keeper" si "Paradise Lost" au realizat un rockumentar de 140 de minute al celebrei trupe Metallica, intitulat "Metallica - Un fel de monstru", care de saptamana viitoare va putea fi urmarit si in cinematografele din tara noastra. Este un rockumentar despre cea mai de succes trupa heavy metal a tuturor timpurilor si despre problemele profesionale si personale cu care membrii ei s-au confruntat in momentul inregistrarii celui mai recent album, "St. Anger".

"Acesta nu este un film despre Metallica, este un film despre relatii", spune Lars Ulrich, bateristul trupei. Fanii trupei vor putea afla cum a luat nastere ultimul album, pe fundalul a doi ani tulburi, incepand cu lupta publica a tobosarului Lars Ulrich contra site-ului Napster si pana la Hetfield, a carui recenta cura de dezintoxicare ii revelase muzica fara diverse "stimulente"; de la plecarea basistului Jason Newsted si pana la efortul celorlalti de a gasi inlocuitorul potrivit pentru completarea trupei; de la un grup gata sa isi dea sfarsitul, pana la o trupa prospera de heavy metal, cu un album nou, ajuns numarul unu in topuri, si cu un turneu mondial ale carui bilete se vandusera in avans.

In ultimii 10 ani, Metallica a vandut mai multe albume decat The Beatles, Madonna, Janet Jackson, Britney Spears, Backstreet Boys, N'Sync, Aerosmith, Ozzy Osbourne sau Celine Dion, fiind, totodata, cea mai difuzata trupa la posturile de radio rock in ultimii 10 ani. A vandut peste 12 milioane de bilete, atragand astfel cele mai multe persoane la concerte, in SUA, in ultimii 10 ani. Metallica este posesoarea a sase premii Grammy, doua premii American Music, peste 30 de premii California Music si un premiu MTV ICON. Cel mai recent album al trupei, "St. Anger", ajuns pe locul I in 30 de tari, s-a vandut in peste 4,5 milioane de unitati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.