In cadrul emisiunii Nemuritorii, Draga Olteanu Matei a vorbit despre cariera sa, chiar in intimitatea casei si a amintirilor domniei sale.

Marturisirile din viata personala a lui Draga Olteanu Matei sunt completate de cele din traseul sau cinematografic, aceasta oprindu-se cu precadere asupra unei laturi mai putin cunoscute a domniei sale, aceea de scenarista. In acesta idee se vor aduce in discutie doua din cele mai cunoscute filme ale distinsei actrite, “Cucoana Chirita”si “Cucoana Chirita la Iasi”, ambele in regia lui Mircea Dragan.

Desi extrem de indragita de public prin toate filmele in care a jucat, odata cu depanarea firului amintirilor, regasim o Draga Olteanu Matei
foarte critica cu toate toate scenele readuse in vizor. Ni se prezinta o femeie asa cum poate nu multi o stiu, perfectionista, un om mai deloc
indulgent cu sine,
care marturiseste mereu ca “intotdeuna s-ar fi putut mult si mult mai bine”.

In prima parte a emisiunii, incepand cu orele 21, veti avea parte, asa cum bine v-ati obisnuit in fiecare vineri, de un film romanesc de exceptie. In acesta editie vom putea urmari “Explozia”(1973), regia Mircea Dragan, in care, alaturi de Draga Olteanu Matei, regasim o distributie de zile mari: Toma Caragiu – cu o interpretare fara cusur, un Gheorghe Dinica stralucitor, Jean Constantin si ale sale cantece tiganesti, alaturi de alti titani ai scenei si cinematrografiei romanesti - Florin Piersic, Dem Radulescu si Mircea Diaconu.

Filmul este bazat un fapt real. Subiectul urmareste incendiul navei „Poseidon”, ce transporta 4.000 tone de azotat de amoniu. Odata cu abandonarea navei de catre echipaj, incidentul se poate transforma intr-o catastrofa, ce ameninta orasul Galati si Combinatul Siderurgic din acea zona. Dramatismul, suspansul, tensiunea maxima, toate sunt dozate foarte bine si transforma “Explozia” intr-unul din cele mai bune filme de actiune de dinainte de revolutie.

Produsa de casa de productie Mondofilm si difuzata in fiecare vineri de la ora 21.00 pe B1 TV , emisiunea "Nemuritorii” este construita pe ideea ca filmele si marii actori raman nemuritori pentru iubitorii celei de-a saptea arte, cinematografia, care in Romania are o istorie de peste un
secol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.