Pietro Ferrero, mostenitorul imperiului de producatori de dulciuri Ferrero Rocher, care detine brandurile Nutella, Kinder si Tic-Tac, a murit intr-un accident de ciclism in Africa de Sud, la varsta de 47 de ani

Pietro Ferrero, care era director executiv al Grupului Ferrero impreuna cu fratele sau Giovanni, a murit in urma unui accident care a avut loc la Cape Town, Africa de Sud. Pietro Ferrero se afla in aceasta tare pentru o calatorie de afaceri, potrivit unui purtator de cuvant.

Desi acesta nu a dat detalii despre modul in care mostenitorul grupului Ferrerro si-a pierdut viata, se pare ca Pietro Ferrero a murit dupa ce a cazut de pe bicicleta sa secerat de un atac de cord, scrie USA Today. Pietro Ferrero, un impatimit al ciclismului, era casatorit si avea trei copii.

Tatal lui Pietro, octogenarul Michele Ferrero este cel mai bogat barbat din Italia, surclasandu-i pe Leonardo Del Vecchio si pe Sivio Berlusconi in topul realizat de revista Forbes in 2010.
El este cel care a trasformat compania in succesul mondial care este astazi grupul Ferrero, si cel care il insotea pe Pietro la momentul decesului.

  • Printre marcile grupului, aflat in totalitate in proprietatea familiei Ferrero, se numara marcile Nutella, Kinder si Tic-Tac.

Bunicul lui Ferrero, de asemenea numit Pietro, a fondat afacerea in 1942, furnizand dulciuri pentru magazinul condus de sotia sa, Piera, in Alba, regiune a Piedmontului.

Pentru ca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial ingredientele pentru dulciuri se gaseau cu dificultate, Pietro a decis sa exploateze ceva ce Piedmont avea din plin: alunele si a inventat o pasta dulce facuta din acestea, scrie The Guardian.

Nepotul acestuia a inceput sa lucreze pentru filiala din Germania a companiei in 1985 si a obtinut o diploma in biologie, dupa care s-a mutat la sediul central al firmei, in Alba. In 1992, el a preluat conducerea operatiunilor ale diviziei europene a Ferrero Group.

Ministrul italian de externe, Franco Frattini, l-a descris pe Ferrero ca un om de afaceri "exceptional de talentat, inzestrat cu o viziune strategica si o sensibilitate profunda", aducand beneficii economiei italiene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.