O ancheta oficiala deschisa contra stilistilor italieni Domenico Dolce si Stefano Gabbana, acuzati de evaziune fiscala de aproape 1 miliard de euro, a fost clasata de un judecator italian, in cadrul unei audieri preliminare ce a avut loc la Milano, a anuntat agentia Ansa.

Decizia de incetare a urmaririi penale a celor doi creatori de moda , acuzati si de escrocherie contra statului, a fost luata de judecatorul Simone Luerti. Magistratul italian a dispus, totodata, clasarea acuzatiilor formulate contra altor cinci persoane implicate in acest dosar.

Domenico Dolce, in varsta de 52 de ani, si Stefano Gabbana, in varsta de 48 de ani, erau suspectati de comiterea unei escrocherii contra statului italian, in virtutea unor date inexacte trecute in declaratiile lor de impozit, transmite MEDIAFAX

In octombrie 2010, publicatia cu profil economic Sole 24 a anuntat ca cei doi stilisti italieni faceau obiectul unei anchete pentru evaziune fiscala in valoare de 840 de milioane de euro, alaturi de alte cinci persoane.

Inspectorii de la serviciul venituri-impozite din Milano i-au acuzat pe cei doi creatori ca au creat in Luxemburg o societate fantoma pentru a ascunde venituri considerabile si pentru a nu plati impozit in Italia, in perioada 2004 - 2006, desi, in realitate, aceasta societate era condusa din Peninsula.

Cei doi creatori se numara printre cei mai bogati italieni si, implicit, printre cei care platesc cele mai mari impozite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.