Cel de-al saselea volum din seria Harry Potter, "Harry Potter and the Half-Blood Prince", va aparea pe 16 iulie in sase tari vorbitoare de limba engleza, transmite Mediafax, citand un comunicat al editurii britanice Bloomsbury Publishing. Cartea va fi disponibila de la aceasta data in Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud si va fi publicata in doua variante, una pentru copii si una pentru adulti, ambele comercializate la pretul de 16,99 de lire sterline (in jur de 25 de euro).

"Va fi interzisa vanzarea cartii in toate tarile inainte de 16 iulie, ora 00.01 ora Londrei", se arata in comunicatul editurii. O strategie asemanatoare a fost folosita de fiecare data, ceea ce a condus la formarea cozilor la librarii. Bloomsbury Publishing nu a anuntat inca date despre rata vanzarilor traducerilor volumului al cincilea din serie, care in varianta originala s-a vandut in 200 de milioane de exemplare. "Harry Potter and the Order of Phoenix" a fost publicat pe 21 iunie 2003, iar vanzarile au atins imediat cifre record.

Marti dimineata, editura a anuntat ca scriitoarea JK Rowling a terminat de scris volumul al saselea si l-a predat editurii, ceea ce a determinat o crestere de 7,5% a actiunilor sale la bursa in conditiile in care pe piata se inregistra o crestere medie de 0,11%. "Stiu ca va asteptati ca acest lucru sa se intample de Craciun, dar sunt sigura ca aceia dintre voi care sarbatoresc Craciunul, au altceva mai bun de facut in acea zi (...) in timp ce aceia care nu sarbatoresc Craciunul, in mod sigur nu doresc sa astepte pana pe 25", a explicat luni romanciera britanica pe site-ul sau. Romanciera a instiintat deja ca unul dintre personaje nu va supravietui in cel de-al saselea volum, fara a preciza insa care anume. In privinta eroului insa, nici o grija. Ea a anuntat vara aceasta ca Harry va supravietui in cel de-al saptelea si ultimul volum al seriei de succes, dar a refuzat sa spuna daca el va ajunge la maturitate. J.K. Rowling nu a precizat daca noua carte va atinge sau va depasi cele 870 de pagini ale ultimului volum. Hollywood-ul a beneficiat si el de formidabila popularitate a lui Harry Potter. Adaptarile primelor trei carti s-au bucurat de succese internationale si produse derivate, bomboane, prajituri, cape si jucarii, s-au raspandit in lumea intreaga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.