"Am fost insarcinata si am pierdut copilul", a declarat Andreea Marin in timpul unei conferinte de presa sustinute de fundatia "Copii sanatosi", a carei imagine este vedeta TVR.

"Nu numai femeile care nu sunt scolite, atunci cand decid sa devina mame, nu fac suficiente vizite la medic", a spus prezentatoarea Surprizelor. "Mi s-a intamplat si mie. Este motivul pentru care am decis sa ma implic cat pot in campania de informare a femeilor insarcinate. Eram foarte tanara si am fost la un pas de a... nu mai fi", a mai marturisit Andreea Marin. "Nu vreau sa li se intample si altora ceea ce mi s-a intamplat mie. Sunt aici pentru ca am invatat din proprie experienta".

DISCRIMINARE

Fundatia "Copii sanatosi" si-a inceput cu stangul campania de educare si informare a viitoarelor mame asupra importantei controlului medical in timpul sarcinii. Prima etapa a avut parte de un clip publicitar ce a fost considerat discriminatoriu fata de persoanele cu dizabilitati. Motiv pentru care Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a sanctionat fundatia condusa de Ioana Popescu Tariceanu, sotia prim-ministrului.

SCUZE

Ioana Popescu Tariceanu, presedintele fundatiei, a tinut sa le ceara scuze celor care s-au simtit lezati de clipul publicitar. La conferinta de presa au participat Herve Bolot, ambasadorul Frantei la Bucuresti, dar si Loredana Groza. Cantareta, mama unei fetite de sapte ani, a marturisit ca a participat la conferinta pentru a o sustine pe sotia prim-ministrului, care ii este buna prietena. In plus, vedeta a mai spus ca, atunci cand ea era insarcinata, nu a facut foarte multe vizite la medic.

10 MII DE COPII BOLNAVI

Conform statisticilor realizate de catre fundatia "Copii sanatosi", anul trecut 10 mii dintre nou-nascuti au suferit de malformatii congenitale. Pentru a preveni acest lucru, femeilor insarcinate, care au un venit lunar de mai putin de 350 RON, li se acorda consultatii gratuite.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.