Incercand sa faca haz de necaz pentru ca nu a castigat trofeul alaturi de Andrei Tudor, Marcel Pavel a facut duminica, pe scena festivalului de la Mamaia, apel la interventia presedintelui tarii, Traian Basescu, care, daca ar fi facut parte din juriu, in mod sigur i l-ar fi acordat. Supararea lui Marcel a fost cu atat mai mare cu cat marele premiu al festivalului i-a fost "suflat" de Ionut Ungureanu, un focsanean care a impresionat juriul inca din prima seara, cand a participat in concurs la sectiunea Interpretare, alaturi de trupa Provincialii. Acesta a plecat de la Mamaia cu premiul I la Interpretare si cu Trofeul Mamaia 2005, un autoturism Skoda Octavia Tour.

Andra si Romcescu - echipa de succes la Creatie

Adrian Romcescu a pariat pe numarul castigator atunci cand a decis sa-i dea Andrei melodia "Ramai cu mine". Compozitorul a urcat pe scena Teatrului de Vara pentru a-i fi decernat premiul I la Creatie si a fost vizibil flatat cand Andra i-a multumit pe scena, in repetate randuri, pentru "minunata melodie".

Mihai Traistariu, imbracat de gala cu vesnica haina alba si palaria de aceeasi nuanta, din care ieseau cativa zulufi neglijenti, a fost totusi pe placul telespectatorilor, care au decis prin televoting ca melodia "Cat de frumoasa esti", compusa de Andrei Tudor, este un slagar care merita premiat cu locul I, la acesta sectiune.

Desi Bodo a fost aplaudat la scena deschisa de presendintele tarii si de clasa politica prin reprezentantii sai Emil Boc si Mircea Geoana, Proconsul nu a reusit decat performanta de a fi premiat de reprezentantii presei. Printre premiatii de la Mamaia 2005 se mai afla trupa Trafic, care a castigat premiul Teo Peter si Nico, premiata cu 1.000 de euro chiar de catre presedintele juriului Madalin Voicu, in numele Fundatiei culturale "Ion Voicu".

Au existat insa si nemultumiti - Marcel Pavel, care si-a exprimat pe scena preferinta pentru Traian Basescu, care i-ar fi acordat in mod sigur un premiu, daca ar fi facut parte din juriu. "Festivalul Mamaia este din ce in ce mai prafuit. Ionut Ungureanu are voce, merita premiul I la interpretare, lucru pe care l-am sustinut chiar din prima seara, dar Trofeul trebuia sa-i revina lui Andrei Tudor, cu piesa "De dragul tau", pe versurile Danei Dorian, interpretata de mine.
In mod normal daca nu era vorba de Andrei Tudor nu participam la acest festival", a declarat Pavel nemultumit de festival si de faptul ca organizatorii nu au fost in stare sa asigure nici macar conditii decente de cazare pentru participanti.

"Eu am venit la Mamaia si mi-am platit singur cazarea pentru ca nu puteam sta in camere cu mucegai pe pereti. E inuman sa locuiesti astfel, chiar daca e vorba de cateva zile", a spus Marcel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.