Costuri mici, echipa profesionista si locatii de vis. Toate acestea ii atrag pe producatorii de filme hollywood-iene si pe unii actori extrem de cunoscuti in Romania.

Cel putin sase pelicule destinate box-office-urilor americane sunt turnate sau se afla in post-productie in Romania. Actori celebri, precum Wesley Snipes, Van Damme si Steven Seagal, nu mai sunt aparitii iesite din comun pe strazile Bucurestiului.

CU ARMATA LA FILMARI

Pentru "2nd in comand", ce il are in rolul principal pe Jean Claude Van Damme, producatorii au avut nevoie de ajutorul armatei. Asa ca in film apar vehicule militare si armament chiar din dotarea Ministerului Apararii. Peste 30 de cascadori au fost antrenati sa manuiasca armele pentru scenele de razboi. Centrul istoric al Bucurestiului, padurea Snagov si platourile Castel Film au fost doar cateva dintre locatiile de filmare.

TOTUL PE TAVA

Cei care vor sa se apuce de turnarea unei pelicule in tara noastra beneficiaza de multe avantaje. In afara de actorii cunoscatori de limbi straine, preturile care scad cu pana la 60 %, in comparatie cu cele practicate in alte tari, casele de film ofera si creatori de costume, experti in diverse domenii, toti dispusi sa lucreze cate 12 ore pe zi cu doar o jumatate de ora pauza de masa.

PULSUL CINEMATOGRAFIEI

In acest an se mai lucreaza la "Incubus", cu Tara Reid (Placinta Americana), la "Razor's edge", cu Wesley Snipes in rolul razboinicului John Doe, la "Pulse" cu Kirsten Bell, la "Ils" cu Michael Choen si la "Toyman" cu Steven Seagal.

OSCAR DE ROMANIA

ReneeZellwegger a castigat premiul Oscar pentru "cea mai buna actrita in rol secundar" in anul 2004 cu interpretarea din "Cold Mountain" turnat la Brasov. Pe lista actorilor care au lucrat in Romania se afla si Nicole Kidman, Andy Garcia, Rutger Hauer, Armand Assante, Jude Law si Pink.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.