John Frusciante, fostul chitarist al trupei Red Hot Chili Peppers, a fost votat cel mai bun chitarist al ultimilor 30 de ani.

Frusciante, care a parasite grupul RHCP in 2008, i-a depasit pe chitaristi ca Slash (Guns’N’Roses), Matt Bellamy (Muse) sau Johnny Marr (The Smiths).

Furia acestuia, de la linii melodice minismaliste, trecand prin nuante de blues metallic, ii da acestuia exact ce ii trebuie pentru a-i depasi cu mult pe ceilalti chitarisit aflati pe lista. Exista un fel de nebunie atunci cand vorbim de muzica lui, iar in urma rezultatelor se pare ca intradevar trebuie sa fii putin dezechilibrat ca sa fii un adevarat erou al muzicii”, a spus Shaun Keaveny, gazada emisiunii Music Breakfast de la BBC despre Frusciante.

Frusciante si-a lansat cel de-al 10-lea album solo in 2009, intitulat The Empyrean.

Alti intrumentisti care s-au apropiat de topul clasamentului “Celor mai buni chitaristi” sunt Prince, Jack White, Kirk Hammett (Metallica), Jonny Greenwood (Radiohead) si Peter Buck (REM). Insa chitaristi ca Noel Gallagher (The Edge) sau Kurt Cobain au fost departe de a obtine un loc de cinste in topul realizat de BBC.

In total, la topul pentru “Cel mai bun chitarist”, au participat 40 de instrumentisti pentrui care au votat in jur de 30.000 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.