Cele mai importante seriale de televiziune ale anului 2010, de la "Spartacus: Blood and Sand" la "The Pacific", nu par sa aduca nimic nou si spectaculos pentru consumatorii acestui gen de programe, in ciuda bugetelor considerabile de productie.

Serialul american "Spartacus: Blood and Sand", care va fi difuzat in SUA din 22 ianuarie, este considerat de catre critici o copie pentru televiziune a lungmetrajului de succes "300", atat din punct de vedere al efectelor speciale, cat si al apetitului pentru scene sangeroase. Difera, desigur, scenariul si lungimea acestuia, in cazul lui "Spartacus" fiind vorba despre o dezvoltare a povestii gladiatorului care a declansat cea mai mare rascoala a sclavilor din imperiul roman. In privinta distributiei, asteptarile sunt modeste cata vreme in rolul principal joaca Andy Whitfield, un actor anonim in comparatie cu Kirk Douglas, interpretul lui Spartacus in celebra pelicula din 1960, regizata de Stanley Kubrick, arata NewsIn.

Realizat cu un buget de peste 150 de milioane de dolari, "The Pacific" a fost produs de cei care au facut serialul "Band of Brothers", impreuna cu Steven Spielberg si Tom Hanks. Filmul are actiunea plasata in cel de-al Doilea Razboi Mondial, urmarind povestea a trei ofiteri din Marina SUA, implicati in luptele contra japonezilor. Exploatat pana la obsesie in "Band of Brothers", sloganul "toti pentru unul, unul pentru toti" reapare in "The Pacific", serial care, potrivit presei din Marea Britanie, "fura" si din lungmetrajul "Saving Private Ryan", in privinta scenelor violente. In conditiile in care actorii din distributie - niciun nume sonor, si in acest caz - au fost platiti cu onorarii mici, se anticipeaza ca telespectatorii vor vedea in scenele de lupta fiecare cent cheltuit la realizarea serialului.

Inceputul anului 2010 va aduce, pe micile ecrane din Marea Britanie, primul sezon al serialului "The Prisoner", difuzat in SUA inca din noiembrie 2009. Cu James Caviezel (foto, interpretul lui Iisus in "Passion of Christ") si Ian McKellen in rolurile principale, filmul este o excelenta drama de fictiune, care prezinta un experiment guvernamental prin care oamenii de rand sunt izolati pe o insula numita Satul, iar numele le sunt inlocuite cu cifre. Pe scurt, mister, tensiune si actiune pe saturate in aceasta metafora ce aminteste de "1984" si care, de fapt, nu este decat un remake al serialului TV omonim din anii "60. Asadar, nimic nou in afara distributiei si a decorurilor, insa publicul care a nu a vazut originalul are toate sansele sa se indragosteasca de "The Prisoner", probabil, cel mai inteligent serial al anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.