Portretul lui Michael Jackson, realizat in 1984 de artistul plastic Andy Warhol, va fi scos la licitatie la New York dupa ce, in prealabil, va fi expus in incinta Arenei O2 din Londra, unde megastarul urma sa sustina o serie de concerte incepand cu luna iulie, relateaza presa britanice.
"Acest portret realizat de Andy Warhol ii aduce impreuna pe incontestabilul Rege al Artei Pop cu incontestabilul Rege al Muzicii Pop (clic pentru imagine). Lucrarea a fost realizata la apogeul carierelor celor doi artisti si reprezinta celebrarea a doua mari talente din istoria culturala mondiala", a declarat un reprezentant al actualului proprietar al lucrarii, potrivit NewsIn,

Portretul a fost realizat de Warhol pentru a marca succesul albumului "Thriller", lansat in 1982 de megastarul american.

O alta lucrare a artistului plastic, care o infatiseaza pe actrita Liz Taylor, a fost vanduta, in 2007, contra sumei de 23,7 milioane de dolari. Recordul de incasari pentru un tablou realizat de Warhol a fost inregistrat in acelasi an, cand pictura "Green Car Crash", realizata in 1963, a fost vanduta pentru 71,7 milioane de dolari.

Artistul american Andy Warhol si-a inceput cariera lucrari de grafica pentru reclame si ilustratii pentru jurnale de moda. Fiind foarte apreciat, a patruns in cercuri exclusiviste si a ajuns sa-si expuna lucrarile in galerii de arta faimoase. In anii '60, a inceput sa foloseasca serigrafia si tiparul fotomecanic, iar lucrarile sale, printre care reproduceri ale portretelor starurilor de cinema si grafica unei serii de sticle Coca-Cola, au devenit simboluri ale culturii si civilizatiei americane. Warhol a realizat si grafica unor albume ale trupei Rolling Stones si a cochetat si cu cinematografia, realizand un film experimental alaturi de membrii formatiei The Velvet Underground. Artistul a incetat din viata in 1987.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.