LifeStar 1 Iulie 2009 02:05
Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Costel Constantin si ceilalti actori din distributia primului serial romanesc de epoca, Aniela, au fost chemati la Buftea, pe 29 iunie, pentru un seminar sustinut de istoricul Georgeta Filitti, care i-a introdus in lumea anilor 1900.
Adela Popescu, protagonista serialului “Aniela”, a aflat “amanunte” interesante legate de femeile de la inceput de secol XX: faceau baie in mare imbracate si cu umbreluta, se infestau cu tenie ca sa ramana slabe si foloseau pentru infrumusetare pudra de orez.

Toate acestea in cadrul unui seminar sustinut la Buftea de istoricul Georgeta Filitti, care i-a pus in tema pe actorii care vor juca in primul serial romanesc de epoca referitor la viata in Romania anilor 1900.

Denis Stefan a vrut sa stie mai multe despre stilul de viata al ofiterilor - in serial, el va intruchipa un ofiter, Nicoleta Luciu a fost interesata de drepturile femeii de la 1900, iar Sabina Posea s-a aratat uimita sa afle ca in epoca, inainte de casatorie, se semna un contract prin care sotia se obliga sa isi pastreze greutatea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.