Acum patru luni, Raluca Moianu a intrat in randul vedetelor-mamici, un eveniment mai putin mediatizat decat in alte cazuri. Desi toata lumea se astepta ca emisiunea "Iarta-ma" sa ia o pauza mai lunga, Raluca a revenit pe sticla TVR 1, chiar daca imbinarea celor doua meserii - cea de prezentator de televiziune si cea de mama - nu este deloc usoara.

Si totusi emisiunea a continuat in acelasi ritm (audiente spectaculoase), timp in care Raluca si-a vazut linistita de treaba, atitudinea sa cuminte tinand-o departe de barfele traditionale. In ciuda audientelor - ce-i pot da aripi uneori -, prezentatoarea emisiunii "Iarta-ma" si-a pastrat atitudinea "timida", dar comunicativa, cu care ne-a obisnuit inca de pe vremea cand activa in FM-ul romanesc, trecand peste criticile aduse acestui format.

- Revenirea ta pe sticla, la scurt timp dupa nastere, a fost surprinzatoare pentru multi. Cum te descurci cu imbinarea celor doua meserii?

- M-am intors pe ecran dupa un foarte scurt concediu de maternitate, la dorinta producatorilor mei. Ar fi vrut sa revin chiar mai repede, insa medicul mi-a recomandat minimum sase saptamani de concediu, asa ca "Iarta-ma" a reaparut pe TVR 1 in ziua in care Mara Ilinca a implinit doua luni. Nu este usor sa lucrezi atunci cand copilul e foarte mic, pentru ca trebuie sa te organizezi foarte bine pentru a putea face fata.

- Din fericire, vara isi intra in drepturi si, asa cum se stie, emisiunile importante se pregatesc de vacanta. Ce se anunta in vara asta pentru tine, avand in vedere ca, asa cum mi-ai spus, fetita ta trece printr-o perioada mai dificila?

- Asa este, incepe perioada in care apar dintii, iar Mara e mai agitata acum. "Iarta-ma" intra in vacanta la mijlocul lunii viitoare, drept care pot spune ca nu ma pot gandi inca serios la vacanta. Din cauza faptului ca Mara e prea mica pentru calatorii cu avionul, anul acesta vom renunta la a mai merge in strainatate. In aceste conditii, imi doresc o perioada de liniste departe de oras, la aer curat, poate undeva in Bucovina.

- Cat de mult te ajuta sotul tau in aceasta perioada, avand in vedere ca amandoi aveti un program foarte incarcat? Cine sta mai mult cu Mara?

- Sprijinul familiei este esential. Eu petrec cel mai mult timp cu Mara. Cred ca este datoria mamicilor, de altfel. Mario e foarte ocupat in timpul saptamanii, insa ma ajuta mult seara si in week-end. De luni pana vineri este prezenta bona, asa ca tot timpul am pe cineva la care sa apelez. In plus, din cand in cand mai vine si mama mea. Toata familia este topita dupa Mara. A fost o perioada, in timpul campionatului mondial de snooker, cand Mario comenta pentru Eurosport, in care seara m-am descurcat singura cu fetita si trebuie sa-ti spun ca mi-a placut tare mult sa o am numai pentru mine.

- Sa intram putin in miezul subiectului "Iarta-ma". In ciuda succesului de care beneficiaza emisiunea, Raluca Moianu nu se bucura de o mediatizare pe masura. Regreti acest lucru sau pur si simplu nu-ti doresti sa apari non-stop in presa?

- Sa fiu sincera, nu mi-am dorit niciodata o mediatizare excesiva. Atitudinea mea cuminte nu este savuroasa pentru un anume tip de presa si sunt constienta de acest lucru. Cu toate acestea, nu intentionez sa ma schimb. Cred ca merita sa apari daca ai facut ceva cu adevarat interesant sau care merita povestit. Nu am fost foarte mediatizata, dar am intrat in sondajul "cele mai iubite vedete feminine de televiziune", asa ca, per total, nu am de ce sa ma plang.

- Cand se vorbeste despre "Iarta-ma" se spune ca acest format exploateaza emotiile oamenilor cu scopul vadit de a obtine puncte de audienta. Esti de acord cu aceste afirmatii?

- Toti realizatorii si prezentatorii isi doresc audienta, desi unii nu recunosc acest lucru. "Iarta-ma" e un format international care a prins foarte bine in multe tari. E adevarat ca sunt foarte multe emotii in emisiunile de acest gen si ca oamenilor le place viata adevarata prezentata pe ecran, insa atata timp cat acest lucru se face decent, nu vad care este problema. Nici o emisiune de televiziune nu poate multumi pe toata lumea.

- Si totusi cu ce-i atrage pe romani acest format?

- Cred ca viata adevarata, cu bune si rele, cu impacari, dar si cu refuzuri. Nu exista doua povesti la fel, pentru ca nu exista doua vieti identice. In plus, daca ai un format de succes, prezentatorul trebuie sa ajute, nu sa distruga. Cred ca am inteles care este rolul meu si incerc sa-mi fac treaba cat mai bine.

- Pana acum ai avut succes si la radio, si la televiziune, desi in ultimul timp nu ai mai fost prezenta in FM-ul romanesc. O revenire in piata radio intra in prioritatile acestui an?

- Cred ca da. Imi place mult televiziunea, insa radioul este prima mea dragoste. A inceput deja sa-mi fie dor de radio si sper sa revin cat de curand. In rest, ce mi-as dori in acest an? Sa fac sport, sa-mi fac o casa (deocamdata stam la bloc), sa fug cu Mario un week-end la Florenta, sa fiu sanatoasa si sa fiu o supermamica. Rezonabil, nu?


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.