Dupa succesul de pe pasarela London Fashinon Week, labelul Rozalb de Mura sarbatoreste astazi doi ani de Rozalb de Mura STORE, buticul cu haine artistice ale designerului Olah Gyarfas.
Astazi, pe linga colectia neagra "Specimenul", in sufrageria de moda veche va fi Morphica, un box set editie limitata cu 3 cd-uri al lui Mikhail Karikis, "Epoca de Aur pentru copii" - artist book fabulos a lui Stefan Constantinescu -, numarul Dik Fagazine despre Romania, accesorii Rozalb de Mura, bijuterii de la Kuki Constantinescu si piese de la q.e.d (Berlin) si Aleksandra Wisniewska (Zurich). Rozalb de Mura STORE un va lasa deci recesiunea si zvonurile panicarde sa strice aniversarea.

Asa ca, pasionatii de design vestimentar si stil sunt invitati sa combata criza la un vin bun si un fursec, cu reduceri, luminite, baloane, muzica si antren, la magazinul Rozalb de Mura, astazi de la 11 am pina spre miezul noptii.

Pentru „Specimenul", designerul Olah Gyarfas s-a invaluit in misterul si austeritatea unei colectii Rozalb de Mura complet inecate in negru. E ca si cum toate piesele au fost scufundate intr-o lava viscoasa neagra, si readuse la suprafata purtind insemnele lasate de procesul de solidificare.

Suprapunerea ca metoda creeaza o puzderie ludica de straturi. Excesul organic e glorificat doar pentru a fi imediat ascuns sub un camuflaj negru. La o privire mai atenta, colectia Rozalb de Mura divulga o bogatie imbucuratoare de detalii, taieturi curbe, buzunare ascunse, falduri false si alte insusiri secrete pe care adesea doar cel care poarta haina poate sa le aprecieze la maxim.

Reverele detasabile ale unui sacou de stofa trimit ironic si contemporan la un acordeon. Pot fi purtate toate, doar unul sau citeva, la alegere. Un trench feminin inglobeaza trei haine de lungimi diferite stratificate ca niste petale supradimensionate si grele. Cusaturi rotunjite taie gecile matlasate de fis. Severa lipsa de culoare ingaduie o scinteiere timida doar in alternanta mat – lucios, de la stofele de lina si casmirul aproape blanos pina la bumbacul peliculizat si diverse tipuri de fis.

Cine a spus ca matlasat nu poate fi glamour? Olah Gyarfas reuseste sa proiecteze aerul agresiv al pielii negre fisului inofensiv. Remarcabila geaca 2-in-1 cu vesta detasabila (fiecare piesa putind fi purtata separat) imbina imprevizibil confortul (captuseala cu pene) cu o incredibila alura retro hard-rock.

Jacheta stralucitoare de fis cu guler suprapus, tubular, e cu siguranta vedeta colectiei pentru femei. Extrovertitii vor prefera probabil o piesa mai stranie, insa delicioasa: pantalonii matlasati trapezoidali cu multiple straturi detasabile care duc cu gindul la niste trunchiuri arse de copaci exotici. Colectia Rozalb de Mura – „Specimenul" este un amestec perfect de subtilitate, confort si ingenuozitate acoperind momente esentiale ale vietii de fashionista, de la outdoor rock sport la rochii de seara si smockinguri cu revere couture.

Gasiti Rozalb de Mura STORE pe Strada Selari nr. 9 – 11 (Zona Lipscani), Curtea Sticlarilor, etaj 1, sector 3, Bucuresti sau pe internet - www.rozalbdemura.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.