Ziua in care Pamantul se opri este un film despre ecologie profunda (deep ecology) cu Keanu Reeves (Klaatu) in rolul de extraterestru mesager intrupat in om venit pe Terra pentru a salva planeta de... oameni.
If the Earth dies, you die. If you die, the Earth survives.

Renumitul om de stiinta, dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) se trezeste fata in fata cu un extraterestru numit Klaatu (Keanu Reeves), care calatoreste prin intreg universul pentru a avertiza o iminenta criza la nivel global, potrivit CinemaRol. Cand forte de dincolo de controlul lui Helen il trateaza pe extraterestru ca pe un dusman si nu-i acorda cererea de se a adresa liderilor lumii, ea si nepotul ei vitreg, Jacob (Jaden Smith), descopera repede ramificatiile mortale ale afirmatiei lui Klaatu ca e "prieten al Pamantului".

„La sfarsitul filmului m-am uitat la fetele oamenilor. Am vazut multi oameni deranjati, dar am vazut si cativa oameni ingrijorati. 'Ziua cand Pamantul se opri' este un film despre ecologie profunda, care deranjeaza cand ne face sa intelegem ca suntem o specie distructiva, chiar una autodistructiva. Oamenii nu pot supravietui fara celelalte vietuitoare nici macar o zi, dar oare cati dintre noi stim asta? Exploatam fara mila resursele planetei si cauzam zilnic disparitia pentru totdeauna a speciilor de flora si fauna. Cu ce drept? Nu este corect si nu este nici prea tarziu sa ne trezim. Probabil ca nu extratrestrii ne vor atrage atentia ca am intrecut masura, dar cred ca suntem aproape de ziua cand mama natura se va intoarce impotriva noastra si Klaatu impreuna cu familia Benson nu vor fi de ajuns sa salveze planeta. Este nevoie de noi toti sa ne schimbam mentalitatea, sa tratam planeta responsabil si sa intelegem ca suntem egali in drepturi cu celelalte vietuitoare. Doar atunci putem discuta despre viitorul Planetei”, a spus Gabriel Paun, specialist in ecologie, director de comunicare Green Report.

Potrivit CinemaPro, Regizorul Scott Derrickson (“The Exorcism of Emily Rose”) are o minte ascutita si stie sa aleaga un film caruia merita sa-i faci un remake: un clasic S.F. din anii ’50 bazat pe paranoia razboiului rece, vazut putin astazi, cu o tema perfect readaptabila zilelor noastre daca pui totul in contextul incalzirii globale generatoare de o paranoia similara.

"Ziua in care Pamantul se opri"/"The Day the Earth Stood Still" - 2008, regia Scott Derrickson , cu: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates, John Cleese. Pe ecranele romanesti din 12 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.