"Burn after reading", "Mamma Mia!", "Happy-Go-Lucky", "In Bruges" si "Vicky Cristina Barcelona" sunt nominalizarile categoriei "Cel mai bun film de comedie sau muzical" la Globul de Aur 2009, au anuntat, joi, organizatorii, potrivit NewsIn.
Cel mai nou film al fratilor Cohen, "Burn after reading", este o poveste comica despre doi antrenori de fitness, care, dupa ce pun mana pe memoriile unui fost agent CIA, incearca sa le vanda. Protagonistii productiei sunt George Clooney si Brad Pitt, acesta din urma aflat in cursa pentru premii si cu "The Curious Case of Benjamin Button", la categoria "Cel mai bun actor in rol principal intr-o drama".

Nominalizata la castigarea Globului pentru "Cea mai buna actrita in rol principal intr-o drama", Meryl Streep este primadona in muzicalul "Mamma Mia!", a carui coloana sonora include refrene ale celei mai populare formatii suedeze din istorie, legendara Abba. Cel care ii da replica, pe note, este Pierce Brosnan, reprofilat din Agent 007 in interpret de hit-uri ce dinamitau discotecile anilor '70.

"Vicky Cristina Barcelona", cu Rebecca Hall si Scarlett Johansson in rolurile principale, este povestea unor prietene care, intr-o vacanta de vara petrecuta in Spania, ajung sa se indragosteasca de acelasi barbat. Filmul, care va putea fi vazut pe ecranele din Romania din aprilie 2009, este regizat de Woody Allen, un veritabil campion al premiilor - cu trei Oscaruri si alte 78 de distinctii in palmares.

"Happy-Go-Lucky"
este o comedie despre o invatatoare londoneza al carei optimism ajunge sa-i exaspereze pe toti din jurul ei, in vreme ce "In Bruges" prezinta povestea unor asasini platiti, care isi schimba reperele asupra vietii dupa o sedere de cateva saptamani in orasul belgian cu acelasi nume.

Decernarea premiilor Golden Globe, ajunsa la cea de-a 66-a editie, va avea loc pe 11 ianuarie, la The Beverly Hilton, Los Angeles, si va fi transmisa in direct, prin intermediul NBC, in peste 150 de tari din toata lumea.

Globurile de Aur sunt a doua categorie de premii, ca importanta, acordate in cinematografie, dupa Oscaruri - premiile Academiei Americane de Film, care vor fi decernate pe 22 februarie, la Kodak Theater, tot in Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.