Actorul american de comedie Jerry Lewis va primi un Oscar onorific pentru actiunile sale umanitare, la ceremonia de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, programata pe 22 februarie 2009, in Los Angeles, informeaza NewsIn.

Actorul de 82 de ani este unul dintre cei care au initiat teledonul, demarat in 1966, in SUA, ca o emisiune maraton de televiziune, care viza stangerea de fonduri pentru persoanele bolnave de miopatie. Actorul a contribuit, de asemenea, la fondarea Asociatiei pentru distrofii musculare, a carui presedinte este din 1953.

Premiul "Jean Hersholt", asa-zisul Oscar onorific pentru actiuni umanitare, este atribuit din 1956 si a mai fost acordat unor vedete precum Bob Hope, Gregory Peck, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor si Paul Newman.

"Jerry este un actor legenda, care nu numai ca a facut sa rada milioane de persoane din lume, ci a si ajutat mii de oameni care sufera de distrofie musculara, prin evenimente de strangere de fonduri",
a declarat Sid Ganis, presedintele Academiei de Arte si Stiinte Cinematografice.

Actorul Jerry Lewis, pe numele sau adevarat Joseph Levitch, si-a inceput cariera la varsta de 15 ani. Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat se numara "The Nutty Professor", "The Bellboy" si "The Ladies Man". Lewis s-a remarcat, de asemenea, ca regizor si scenarist. In 1966 a fost nominalizat la Globul de Aur, iar in 1998 a primit o distinctie pentru intreaga cariera la American Comedy Awards.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.