Revistele pentru femei dezbat aprins, un blog poarta numele "Mrs.O", tinutele sale deloc scumpe sunt preluate imediat, iar accesoriile sunt iar la putere: odata cu Michelle Obama, moda revine la Casa Alba, comenteaza AFP, potrivit NewsIn.

Dupa anii Clinton si Bush, 20 de ani in care sotiile presedintilor au fost foarte clasice si discrete, moda va reveni la Casa Alba, ca la inceputul anilor '60.

Comparata des cu Jacqueline Kennedy, simbol al elegantei, Michelle Obama, in virsta de 44 de ani, este de fapt foarte diferita de fosta prima doamna, prin originea sa modesta, ca si prin alegerile vestimentare eclectice. Sotia lui Barack Obama, primul presedinte de culoare al SUA, a crescut intr-o garsoniera dintr-o suburbie din Chicago, s-a confruntat cu rasismul la universitate si, chiar daca acorda o atentie deosebita modului in care arata, nu ezita sa favorizeze tinerii stilisti sau sa cumpere de la H&M o rochie de vara de 35 de dolari.

Site-ul www.blackvoices.com reaminteste ca rochia neagra pe care a purtat-o in iunie la emisiunea "The view" de pe ABC a disparut in citeva ore din magazinele "Chico", un lant de distributie cu pret redus. Provocare sau nu, aceasta tinuta de 148 de dolari purta eticheta "Casa Alba-Piata Neagra", marca exclusiva a Chico, care a pus imediat in vitrinele sale un semn ce indica "rochia ce duce la Casa Alba".

Inalta - are 1,82 m - atletica, Michelle Obama readuce la putere formele feminine, pe care le subliniaza prin rochii mulate, cum a remarcat cu mandrie revista Ebony, creata in 1945 pentru cititorii de culoare. Daca cei mai cunoscuti creatori, de la Marc Jacobs la Karl Lagerfeld - sunt in cursa pentru a-i crea tinutele pentru 20 ianuarie, la investitura sotului ei, blogul www.mrs-o.org, creat special pentru a-i urmari stilul, reaminteste cat de studiate sunt alegerile ei, ce nu sunt neaparat scumpe, si faptul ca acorda o mare importanta accesoriilor.

Unul dintre designerii preferati ai lui Michelle este Maria Pinto, din Chicago. Viitoarea prima doamna a purtat o rochie de-a ei, albastru turcoaz, cu decolteu in V, la Conventia democrata din august. Tinuta a fost insotita de o brosa din argint si pietre turcoaz, in forma de stea, din colectia personaa a lui Michelle, potrivit mai multor blogui, care se bucura de revenirea in forta a accesoriilor, cazute in desuetudine.

Pinto a realizat si rochia fuchsia purtata in seara anuntarii victoriei lui Obama la investitura democrata. Iar, daca centura neagra era semnata Azzeddine Alaïa, colierul de perle venea de la "Carolee", creatoare de bijuterii ieftine.

Rochia rosie cu negru semnata Narciso Rodriguez, purtata de Michelle in seara de 4 noiembrie, a facut sa curga multa cerneala, iar, in interviul dat de sotii Obama si realizat de Barbara Walters pentru ABC, Michelle O. a fost din nou inovatoare, cu rochia semnata Jason Wu, un designer de 26 de ani nascut in Taipei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.