Argumentele jurnalistilor sunt pe cat de critice, pe atat de ironice. De pilda, in recenzia albumului de Craciun lansat de Mariah Carey ("Merry Christmas" - 1994), cantareata este sfatuita "sa se gandeasca sa ridice si mai mult standardele unui astfel de disc, printr-o colaborare cu Celine Dion si Whitney Houston, care ar aduce, cu siguranta, cel mai melodramatic album de Craciun".

In acelasi clasament se afla compilatia "Natty and Nice: A Reggae Christmas", selectia de piese rap "Christmas on Death Row" (Craciun Condamnat la Moarte) si albumul "Grandma Got Run Over by a Reindeer" (Bunica a fost calcata de un ren), lansat de Elmo & Patsy.

Moda albumelor de Craciun este caracteristica, incepand din anii '70-'80, solistilor si formatiilor din zona pop.

De-a lungul timpului, discurile de acest fel lansate de Boney M, Carpenters sau BZN au avut un succes important la public, consolidand cota de popularitate a artistilor.

Anul acesta, insa, rock-ul a facut o noua incercare de a castiga simpatie si pe aceasta cale. Concret, pe 14 octombrie, in SUA, a fost lansata compilatia de Craciun "We Wish You A Metal Christmas and a Headbanging New Year", la care au colaborat chitaristi si solisti celebri de muzica rock din toata lumea, printre care si Alice Cooper.