Trupa Smokie, fara solistul sau consacrat Chris Norman, va sustine, din nou, un mini-turneu in Romania, care include concerte la Sala Polivalenta din Bucuresti, pe 19 decembrie, si in alte trei orase din tara, informeaza NewsIn.

La concertul "A Christmas with Smokie" din Capitala, trupa va fi acompaniata de orchestra simfonica 100 de Viori. Biletele costa intre 100 si 200 de lei, in functie de locul ocupat in sala.

In afara concertului din Bucuresti, Smokie va mai canta in alte trei orase din tara. Astfel, pe 20 decembrie, este programat un concert la Iasi, pe 21 decembrie la Cluj, iar pe 22 decembrie la Timisoara.

Smokie a mai cantat in Romania in decembrie 2007 si in 1982, cand a fost acompaniata de orchestra Operei din Paris.

Celebra trupa britanica, formata in 1965 la Bradford, a avut, de-a lungul timpului, mai multe denumiri: The Yen, Essence, The Elizabethans, Kindness si Smokey, care a ramas, din 1975, numele definitiv al trupei.

Chris Norman - voce si chitara, Alan Silson - chitara si voce, Terry Uttley - bass si voce si Pete Spencer - baterie, componentii formatiei la data lansarii pe plan mondial, au lansat numeroase hit-uri, printre care: "If You Think You Know How to Love Me", "Don't Play Your Rock'n'Roll to Me", "Something's Been Making Me Blue", "Wild Wild Angels", "I'll Meet You at Midnight", "Lay Back in the Arms of Someone" si "Mexican Girl". Cea mai cunoscuta piesa a lor este insa "Living Next Door to Alice", care a aparut in anul 1976.
Odata cu declinul trupei, la inceputul anilor '80, Chris Norman a inceput lucrul la primul sau album solo,"Rock Away Your Teardrops". Pana in 1986, Norman a lansat si al doilea disc, "Some Hearts are Diamonds", care s-a bucurat de succes si l-a determinat sa paraseasca Smokie.

Cu un nou vocalist, Alan Barton, un om la clape, Martin Bullard, si un nou tobosar in locul lui Spencer, Smokie a incercat sa se relanseze, dar urmatoarele albume, bazate doar pe vechi piese reorchestrate, nu au trezit interesul publicului. Singura exceptie a fost noua versiune a melodiei "Living Next Door To Alice", lansata in 1995, impreuna cu Roy Chubby Brown, sub denumirea "Who The Fuck Is Alice?".
Ca urmare a decesului vocalistului Alan Barton, a fost ales Mike Craft, care face parte si acum din formatie, alaturi de Mick McConnell - chitara si voce, Terry Uttley - bass si voce, Steve Pinnell - baterie si Martin Bullard - clape.

Chris Norman a lansat, de la despartirea de Smokie, mai multe piese dintre care cu succes la public, printre care "Midnight Lady", "Some Hearts Are Diamonds", "No Arms Can Ever Hold You", "Broken Heroes", "Fearless Hearts", "Sarah", "Hunters of the Night" si "Baby I Miss You". O parte importanta a succesului sau fara Smokie se datoreaza colaborarii cu germanul Dieter Bohlen (creatorul duetului Modern Talking), care i-a compus mai multe dintre hit-urile din anii '80


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.