Musulmanii radicali au protestat la Jakarta fata de fotografiile aparute in presa, in care Miss Indonezia 2005 aparea in costum de baie, in cadrul sedintei foto pentru concursul Miss Univers, care are loc in Thailanda.

Manifestantii au caracterizat-o pe reprezentanta tarii lor ca fiind o prostituata si au avertizat ca, daca tinara va participa la concursul Miss Univers, "furia divina va provoca noi catastrofe in Indonezia", facind referire la valul seismic din decembrie anul trecut.
"Nu vindeti coapsele indoneziene", se putea citi pe pancartele celor circa 70 de militanti ai Frontului pentru apararea islamului. Alaturi de acestia, femei imbracate in alb, membre ale unei fundatii islamice, au denuntat si ele "scandalul".

Auzind de criticile care i se aduc acasa, Miss Indonezia, Artika Sari Devi (25 de ani), a explicat presei ca acestea vin in special din partea fundamentalistilor musulmani. "Ei cred ca nu este bine sa purtam costume de baie in public, dar de fapt asa ceva poti vedea peste tot in Indonezia, la piscina, pe plaja...", a spus tinara. In cadrul probei de costume de baie, ea va purta un costum intreg, spre deosebire de majoritatea concurentelor, care vor defila in bikini.

Concursul Miss Univers a stirnit scandal si in Thailanda. Fotografiile care le prezentau pe cele 81 de aspirante la titlu pozind in costume de baie in fata templului budist Wat Arun din Thailanda au fost scoase de pe pagina oficiala de Internet a competitiei, dupa ce guvernul de la Bangkok a declarat ca sint jignitoare.
Controversatele imagini vor fi scoase si din filmul de prezentare care se va difuza in cadrul spectacolului transmis de televiziuni din toata lumea, pe 31 mai.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.