Dietele aspre fara rezultate va dau batai de cap? Responsabile de kilogramele in plus pot fi propriile gene, cel putin asa sustine Dr. Peter D’Adamo, guru al dietelor, sustinut chiar si de Oprah, relateaza DailyMail

In cartea sa intitulata "The Geno Type Diet", acesta este de parere ca genele dicteaza ce tipuri de mancare contribuie la castigarea in greutate. Astfel, se explica faptul ca, desi ne chinuim sa slabim cu diferite tipuri de diete, rezultatele scontante intarzie sa apara.

D'Adamo indica in cartea sa sase tipuri de gene si dieta potrivita pentru fiecare tip in parte. "Ne incadram in sase tipuri de gene de baza, si nu este nevoie de teste de sange pentru a afla carui tip apartinem. Propriile caracteristici fizice, precum forma corpului, dar si problemele de sanatate, sunt demonstratoare", sustine nutritionistul.

Potrivit acestuia, fiecare tip de gene prezinta propriile probleme in ceea ce priveste metabolismul si greutatea, de aceea trebuie o dieta specifica fiecarui tip.

Oprah Winfrey, care s-a confruntat de-a lungul timpului cu fluctuatii de greutate, s-a declarat fan al acestei metode.

Afla ce dieta ti se potriveste:

  • 1. Vanatorul - Slab, inalt, prezinta exces de adrenalina si energie, sensibil la alergii si crize de astm. Poate consuma: carne, alimente cu continut scazut de gluten. Alimente indicate: somon, carne de vita si miel, branza, orez brun, broccoli, grepfruit. De evitat: cereale, seminte, alune, branza.

  • 2. Profesorul - Puternic si viguros, insa tolereaza o gama larga de bacterii. Poate consuma: carne alba si peste, in general diete bazate pe legume. Alimente indicate: curcan, peste alb, mazare, tofu, fasole neagra, ulei de masline, avocado, morcovi. Evita: mancaruri bogate in zahar si carbohidrati albi, carnea rosie.

  • 3. Exploratorul - Aventuros, silueta atletica, spate lat, solduri inguste, nivel scazut de grasime, prezinta intoleranta la cofeina si alcool. Poate consuma: alimente bogate in fier, precumlegumele si ficatul, fasole, branza si carne. Alimente indicate: carne de miel, mozarella, linte, pastarnac, ghimbir, zmeura. Nerecomnadate: alcoolul, cafeaua, calmantele.

  • 4. Culegatorul - Plinut, tendinta spre obezitate. Poate manca: alimente cu continut ridicat de proteine. Alimente indicate: miel, curcan, oua, calcan, branza, spanac, nuci. De evitat: mancaruri prajite sau preparate la cuptorul cu microunde.

  • 5. Razboinicul - Lung, desirat, aspect tanar si sanatos. Poate consuma: dieta pe baza de legume. Alimente indicate: biban, branza, alune, tofu, ulei de nuci, conopida. De evitat: painea alba, pastele, lactatele cu multa grasime si carnea.

  • 6. Nomadul - osatura pronuntata, constitutie cu picioarele mai lungi decat trunchiul. Sistem imunitar slabit. Poate consuma: alimente bogate in acizi grasi, cum ar fi somonul, scrumbia, carnea rosie si lactatele. Alimente indicate: vita, ficat, hering, caviar, branza cheddar, alune. De evitat: glutenul, ovazul, secara.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.