Pelicula "Boogie", in regia lui Radu Munteanu, a primit duminica, 19 octombrie, Premiul Zicherman Family Foundation pentru Scenariu la Festivalul International de Film de la Hamptons (HIFF), unde a avut si premiera americana, informeaza NewsIn.

Scenariul filmului "Boogie" este semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean si Razvan Radulescu. Premiul Zicherman Family Foundation a fost inmanat actritei Anamaria Marinca, care a spus ca "si de data asta am purtat noroc filmului pe care il reprezint", informeaza Institutul Cultural Roman de la New York.

"Boogie m-a emotionat in mod cu totul special prin faptul ca se adreseaza in mod direct fiecaruia dintre noi, realismul cu care prezinta viata in cuplu conferind subiectului ceva universal",
a declarat David Nugent, directorul de programare al Festivalului de la Hamptons, care a selectat filmul in urma vizionarii acestuia la Cannes.

In continuare, Nugent a adaugat ca probabil romanii vad si altfel filmul, dar pe el l-a facut sa isi doreasca enorm sa mearga si sa cunoasca Romania.

"Ne bucura foarte mult ca in aceeasi zi in care Lucian Ban a lansat la Bucuresti turneul european al Suitei de Jazz Romano-Americane, produsa initial de ICRNY, filmul lui Radu Muntean debuteaza in America sub auspicii atat de favorabile" a declarat Corina Suteu, directorul ICR New York.

"Boogie" a avut premiera mondiala la Cannes, in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs, apoi a fost prezent la cel de-al doilea festival de clasa A, Karlovy Vary, la Palic (Serbia), unde a primit Premiul Special al Juriului, la TIFF, Munchen, Ierusalim, Anonimul (Sf. Gheorghe), unde a obtinut Premiul pentru cea mai buna regie, Sarajevo (Bosnia si Hetzegovina) si Melbourne (Australia).

Filmul "Boogie" este povestea lui Bogdan Ciocazanu (Dragos Bucur) care, plecat la mare de 1 Mai cu nevasta si copilul in varsta de trei ani, se intalneste intamplator cu doi dintre cei mai buni prieteni din tinerete, fosti colegi de liceu si tovarasi de escapade bahico-sexuale. Dupa intalnirea si spritul din seara care urmeaza si mai ales dupa ce nevasta si copilul se duc la culcare, prietenii petrec o noapte ca un remake al vremurilor bune. Tema sonora a filmului este "Asta seara nimeni sa nu doarma", in interpretarea lui Gica Petrescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.