Festivalul National de Teatru se va desfasura in perioada 1-10 noiembrie si va aduce la Bucuresti 40 de spectacole de teatru, 11 conferinte si intalniri, 14 lansari de carte si o expozitie, iar biletele, care au fost puse in vanzare de joi, pot fi cumparate si online, anunta organizatorii.
Organizatorii Festivalului National de Teatru au semnat un acord cu bilete.ro, astfel incat pentru prima data in istoria festivalului biletele pot fi cumparate si on line pentru majoritatea spectacolelor. Exceptie fac spectacolele de la Teatrul de Comedie, unde accesul se face liber, in limita locurilor disponibile pentru reprezentatiile sectiunii Debut si cele de la Teatrul ACT si Teatrul LUNI de la Green Hours, acesta din urma avand un sistem propriu de rezervari pentru spectacolele sectiunii Noptile teatrului independent.

Pentru restul reprezentatiilor din cadrul FNT, biletele s-au pus in vanzare la casele de bilete ale fiecarui teatru, la un pret care variaza intre 6 si 40 de lei.

Cea de a 18-a editie a Festivalului National de Teatru aduce pe scenele bucurestene spectacole semnate de regizori romani precum Radu Afrim, Silviu Purcarete si Alexandru Dabija, dar si debuturi regizorale si spectacole din strainatate. Editia din 2008 a Festivalului National de Teatru (FNT) este structurata pe trei categorii: Spectacole romanesti de top (Romanian Showcase), Spectacole invitate din strainatate (International Voices) si Debut (New Entry).

Noutatile editiei 2008 sunt, pe langa sectiunea Debut, editarea unei reviste a Festivalului National de Teatru, Scena.ro, organizarea de workshop-uri pentru profesionistii artei spectacolului, lansarea proiectului Piata de teatru si relansarea site-ului FNT.

Spectacolele vor avea loc pe scenele mai multor teatre bucurestene (Teatrul National "I.L. Caragiale", Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul "Nottara", Teatrul "Ion Creanga" si Teatrul de Opereta "Ion Dacian").

Workshop-urile, conferintele si intalnirile FNT se vor desfasura la UNATC, lansarile de carte la Libraria Carturesti, spectacolele de dans la Centrul National al Dansului, iar majoritatea spectacolelor din cadrul Noptile Teatrului Independent vor avea loc la Teatrul Luni de la Green Hours.

Festivalul National de Teatru este un eveniment finantat de Ministerul Culturii si Cultelor, impreuna cu Primaria Capitalei si produs de catre Uniunea teatrala din Romania (UNITER).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.