Un adevarat pionier al pariurilor sportive, Rosenthal s-a aflat in spatele cazinourilor Stardust, Fremont si Hacienda in perioada in care acestea au fost controlate de Mafie. El a fost primul care a inventat Sport Book, un fel de carte a pariurilor sportive, care se puteau desfasura si in afara cazinoului, dar care a facut din Stardust cel mai puternic cazinou din lume, centrul mondial al pariurilor sportive. O alta inovatie a lui Rosenthal a fost faptul ca au permis femeilor sa devina dealeri de blackjack, drept urmare, in mai putin de un an a dublat venitul cazinoului Stardust.

Tu crezi ca Frank 'Lefty' Rosenthal, a murit pe cale naturala sau mai vechii rivali au fost cauza mortii sale? Spune-ti parerea pe forum !

Oficialii au declarat, potrivit CNN ca Rosenthal a murit in urma unui atac de cord, in apartamentul sau din Miami Beach. Se pare ca moartea a mai trecut pe langa personajul din lumea interlopa odata, insa a scapat basma-curata, supravietuind unui asasinat in 1982, cand cineva a pus o bomba in masina sa, un Cadillac Eldorado din 1981, masina dotata cu un dispozitiv de metal sub scaunul soferului, despre care se crede ca i-ar fi salvat viata. Insa acum moartea a survenit pe cale naturala.

Lumea sportiva l-a incoronat la un moment dat ca pe cel mai mare expert in viata, in domeniul pariurilor de tip handicap. Din 1988, Rosenthal a fost enumerat ca o persoana non-grata in mai toate cazinourile din Nevada si specificat in "Cartea Neagra" (lista a persoanelor nedorite in cazinouri), din cauza legaturilor sale cu Mafia. Din aceasta cauza s-a stabilit in Florida de Sud, ocupandu-se de handicapurile sportive, chiar daca isi desfasura activitatea doar pe propriul site Frank777.com


Filmul lui Martin Scorsese, Casino (1995), bazat pe cartea omonima a lui Nicholas Pileggi, a fost inspirat din viata si cariera lui Rosenthal. Rosenthal (aka Sam 'Ace' Rothstein) a fost jucat de Robert De Niro, iar asociatul sau mafiot Anthony Spilotro (aka Nicky Santoro) a fost jucat de Joe Pesci. Povestea lui Rosenthal a fost interpretata, de asemenea, si pe The History Channel's, in documentarul "True Crime Authors".