Pe fundalul innorat al crizei financiare de peste Atlantic, saptamina modei de la Londra s-a desfasurat la intensitate maxima, semn ca e nevoie de creativitate si stralucire si intr-un sezon cu climat economic neprietenos.

In premiera pentru un label romanesc, Rozalb de Mura a participat de curand la prestigiosul eveniment On/Off din cadrul London Fashion Week. In fata unei sali pline de invitati A-list, o selectie de look-uri menswear au defilat pe catwalk-ul OnIOff presents de la Royal Art Academy, alaturi de piese din colectiile designerilor Alexander Koutny si Mark Fast. Intreaga colectie Rozalb de Mura SS09 "The Drums Of War Will Thunder Once Again" (menswear + womenswear) a fost prezenta in cadrul OnIOff Exhibition.

"M-a bucurat teribil avalansa de stilisti, artisti vizuali, muzicieni si performeri cutting-edge – de la Mikhail Karikis la Roisin Murphy sau Patrick Wolf care s-au entuziasmat de Rozalb. Mai ales ca ceea ce fac este pe nisa oriunde in lume. Competitia pentru atentie in Londra e cumplita asa ca un feedback pozitiv iti da aripi si curaj sa mergi mai departe. Multumesc Peroni Nastro Azzurro si Ratiu Family Foundation pentru sprijinul acordat cu aceasta ocazie", spune Olah Gyarfas, designer Rozalb de Mura.

Pentru colectia SS09, atras si intrigat de "vitézkötés" - impletitura din snur negru, simbol al unui trecut razboinic viteaz, care impodobeste costumul traditional unguresc de pe linga Miercurea Ciuc, designerul Olah Gyarfas se intoarce spre trecutul local, de unde imprumuta cu reverenta ingenioase tehnici de taiere si asamblare. Rezultatul este un amestec de volume neasteptate si pliuri exuberante, senzatia de costume coborite de pe un platou de filmare si una peste alta, acelasi aer general de nonsalanta contemporana care a devenit semnatura tinarului label romanesc.

On|Off Presents Rozalb de Mura at London Fashion Week

Nu ratati galeria foto - o gasiti aici!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.