Desi viata de familie a starului american s-a situat in inima Hollywood-ului, leaganul disfunctiilor maritale si al aventurilor amoroase, mariajul acestuia de 50 de ani cu Joanne Woodward a fost, fara indoiala, una dintre cele mai mari realizari ale lui

Totusi, in spatele imaginii impecabile de familist si actor de succes, se afla secrete si controver­se care dateaza inca de la inceputul carierei cinemato­grafice a lui Newman.

Dupa ce ambitia profesionala l-a manat sa se desparta de prima sotie si de cei trei copii ai lor, consecintele acestui fapt aveau sa-l urmareasca pentru tot restul vietii. Povara deciziei de a pune capat primei casnicii a fost resimtita cel mai acut de catre fiul sau, Scott.

Un alt mare regret al actorului a fost legat de tatal lui, Arthur, care nu l-a sprijinit niciodata in demersurile actoricesti, si care a murit inainte ca Newman sa cunoasca gloria. Dupa decesul acestuia, in 1950, starul a renuntat, pentru moment, la actorie, preluand conducerea afacerii de familie a tatalui sau. La scurt timp, prima sotie, Jackie Witte, i-a daruit un fiu - Scott. Dupa cateva luni, Newman se inscrie la Yale, si se muta impreuna cu familia la New York. Aici o cunoaste pe Joanne Wood­ward, o actrita tanara si foarte inteligen­ta, cu care incepe o idila ce avea sa se transforme mai tarziu intr-un mariaj de peste 50 de ani.

Remarcat de catre mai multi producatori importanti de la Hollywood, actorul decide sa se mute in California, lasandu-si prima sotie si cei trei copii (intre timp, Jackie mai nascuse doua fete) in urma. Acest moment a deschis un capitol controversat al vietii lui Paul Newman - una dintre biografii relateaza un episod in care starul si-ar fi lovit sotia dupa ce aceasta i-a imputat o aventura homosexuala cu prietenul lui, James Dean. Newman, a carui carisma a atras fani de ambele sexe, a negat orice zvon in acest sens.

Urat de singurul sau fiu

In 1958, mariajul cu prima sotie ia sfarsit, iar starul se casatoreste cu Joanne Woodward. Totusi, viata noii familii intampina in continuare greutati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.