Energie, nonconformism, public entuziast si Gianna Nannini in forma de zile mari - asa s-a scris povestea concertului sustinut de cantareata italiana luni seara, la Arenele Romane din parcul bucurestean Carol, in fata a 2.000 de fani, relateaza NewsIn

La 7 seara, parcul este mai animat decat de obicei. Sute de melomani se grabesc spre Arenele Romane, unde, coincidenta, canta o italianca: Gianna Nannini. E a doua oara in Romania si mai populara acum, de cand si-a imprumutat vocea pentru reclama Fiat.

La poarta arenelor, speculantii de bilete n-au cautare. Aproape toata lumea si-a luat bilet din timp, la pretul oficial - 80 de lei pentru locurile obisnuite si 125 de lei in loja V.I.P.

Bucurestiul e ultimul oras pe agenda turneului GiannaBest, iar fanii spun ca merita. "E cea mai simpatica nebuna care a facut, dintotdeauna, muzica. N-aveam voie sa nu fiu aici", se lauda, agitand biletul, o studenta. Langa ea, un tanar spre 30 de ani intra "inarmat" cu un afis al cantaretei, iar altii, anticipand ca vor avea toate motivele sa raguseasca, incearca sa ascunda de "cerberii" postati la intrare sticle cu ceai si apa.

E trecut de ora 8. Inauntru sunt aproape 2.000 de oameni si lumea continua sa vina. Sedentarii isi cauta loc in tribune, iar ceilalti - langa scena, cat mai aproape de scena. La 8 si jumatate, se sting luminile si incepe show-ul. Gianna Nannini isi face aparitia intr-un vacarm general si da dezlegare la rock. Cu sase instrumentisti si trei chitare in spate, italianca dinamiteaza sectorul 4 inca de la primele piese. Muzica e insotita de proiectii inspirate. Pe ecranul din spatele scenei se succed fotografii inedite ale vedetei, simboluri grafice si insertii de text sugestive pentru nonconformismul ei - GiannaBlack, GiannaRock, GiannaGas, Gianna...Gianna...Gianna.

"Incredibil! Canta la fel de bine ca pe CD", exclama cineva, mirat ca vocea guturala pe care o stie din inregistrari probeaza aceleasi calitati si live. Cand se canta "Revolution", tot publicul din zona biletelor "economice" trepideaza la unison si, parca-parca, se simte ceva miscare si din zona V.I.P., unde stau diplomati, oameni de afaceri italieni, ministrul Adomnitei si sotia premierului, Ioana Tariceanu.

Dupa un sfert de ceas, vine si prima piesa ceva mai lenta, "Profumo". Nannini, insa, isi tine pe mai departe fanii in priza si ii invita sa cante la refren. Apoi, se schimba iarasi ritmul, cu "Latin lover", "America" si "Scandalo". O bratara din public aterizeaza pe scena. Gianna o ridica, zambind, si o pune la mana, langa cele trei ale sale. Pe final de piesa, o surpriza ceva mai mare. Mana dreapta a italiancei aluneca sub bluza si fanii au parte sa vada, astfel, si ce nu se vede pe nicio coperta de CD.
Rumoare in randurile de langa scena. "Ai vazut? Ai vazut ce a facut?". Raspunsurile nu mai apuca sa vina, pentru ca, intre doua hit-uri, vedeta revine pe scena intr-o tinuta noua, cu tricou mulat si vesta din piele.

Pe la 9 si jumatate, e timpul ca fanii si instrumentistii sa faca, in sfarsit, cunostinta. Cantareata isi prezinta trupa, cosmopolita ca un campionat mondial de fotbal, cu trei italieni, un neamt, un american si un francez. Apoi reincepe nebunia si publicul e in delir la "I maschi" si "Meravigliosa creatura", cantate pe sute de voci.

Final? Nici vorba! Italianca revine pe scena, in sacou de asta data, si incep bisurile. Mai intai o balada la pian, apoi o esarfa aruncata, cu ochii inchisi, in public, dupa care o alta piesa lenta. "E supeeer! O sa aiba bisuri cat juma' de concert", se incurajeaza un fan. Si show-ul continua, cu o cerere speciala din primele randuri. "Vrem <<Un'estate italiana>>!". Artista se conformeaza si canta imnul Cupei Mondiale din 1990, piesa dupa care o stiu mai toti romanii. Si dupa asta, tot nu e gata, fiindca Nannini asorteaza la sacou si eleganta "Aria".

Aplauze, reverente si promisiuni nespuse pentru o noua revedere. "Gianna e ca si Campionatul Mondial: din patru-n patru ani. A fost in 2004, a venit acum, deci...ne pregatim sa ne cante iar in 2012".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.