Totusi, multe dintre vedetele pe care le admiram au alimentat de-a lungul vremii condeiul jurnalistilor cu detalii impresionante despre viata tumultoasa pe care o traiesc, dar si cu povesti tragice despre moartea lor, adesea absurda si prematura.

Iata cateva personaje celebre care si-au socat si indoliat fanii din lumea intreaga dupa ce au pierdut lupta cu drogurile:

  • Gia Carangi

S-a remarcat in modeling-ul anilor '70-'80 ca fiind printre putinele brunete acceptate atunci in aceasta meserie dominata de frumuseti blonde. Gia a fost printre primele femei din industria modei care a primit calificativul de supermodel, fiind de asemenea prima care a pozat in ipostaze neobisnuite pentru acea vreme (expresii faciale, gesturi, posturi inedite). Astfel, a fost considerata initiatoarea unui nou trend in modeling, adoptat apoi din generatie in generatie. Nascuta in 1960, Gia a inceput sa pozeze inca de la varsta de 17 ani, pentru ca doi ani mai tarziu sa fie deja in atentia marilor designeri si dorita pentru copertile celor mai celebre reviste de moda. Dupa ce a devenit dependenta de heroina, cariera Giei a decazut rapid. Mai tarziu, a fost diagnosticata cu virusul HIV, iar in anul 1986 a murit intr-un spital din Philadelphia, orasul in care s-a si nascut, la doar 26 de ani. Si in legatura cu sexualitatea ei au existat o serie de controverse. In timp ce unii erau convinsi ca Gia ar fi fost lesbiana, altii declarau ca era bisexuala. Viata si cariera ei au inspirat in 1998 scenariul filmului Gia, avand-o ca protagonista pe Angelina Jolie.

Click aici pentru a descoperi si alte vedete care au pierdut lupta cu drogurile.