In perioada 8-14 septembrie a.c., 9 tineri muzicieni vor participa la cea de a II-a editie a proiectului inedit initiat de Asociatia SoNoRo, si anume SoNoRo - Interferente.
Proiectul Asociatiei SoNoRo, care este de altfel organizatorul Festivalului International de Muzica de Camera cu acelasi nume, ofera tinerilor artisti ocazia sa aprofundeze tainele muzicii de camera intr-un cadru pitoresc la Portul Cultural Cetate.

Timp de o saptamana, cei noua tineri cursanti - castigatorii unor auditii ce au avut loc in luna februarie la Bucuresti, Cluj-Napoca si Brasov vor incerca sa se perfectioneze alaturi de artisti de talie internationala, iar cei mai fericiti dintre ei vor fi invitati sa concerteze in cadrul Festivalului International de Muzica de Camera din luna noiembrie a acestui an.

“SoNoRo - INTERFERENTE incearca sa schimbe o mentalitate de tip ierarhic, adanc ancorata in invatamantul romanesc. Bursierii sunt tratati in mod egal, ca niste colegi mai tineri, astfel ca mesajul pe care noi dorim sa il transmitem este acela ca, la orice nivel al carierei muzicale, singurul lucru care conteaza este pasiunea, fara de care nici un demers artistic nu-si are rostul”, este de parere Razvan Popovici, Director artistic SoNoRo, referindu-se la importanta unui asemenea demers pentru tinerii muzicieni din Romania.

Artistii invitati sa ii indrume pe tinerii bursieri in universul muzicii de camera sunt: Diana Ketler (pian) - profesor la Academia Regala de Muzica din Londra, Daria Zappa (vioara) - profesor la Conservatorul din Berna, Bernhard Naoki-Hedenborg (violoncel) - director artistic Kobe International Music Festival si Razvan Popovici (viola) - director Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo. Artistes résidents sunt poetul Mircea Dinescu, alaturi de dirijorul si compozitorul italian Massimiliano Matésic.

Workshop-ul muzical se va incheia cu doua concerte: primul sustinut pe 13 septembrie a.c., ora 19,00 la Portul Cultural Cetate, si al doilea pe 14 septembrie a.c. ora 18,00 la Filarmonica “Oltenia” din Craiova.

Partenerii SoNoRo - INTERFERENTE sunt: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Fundatia pentru poezie „Mircea Dinescu”, Festivalul SoNoRo, Rotary Club Bucuresti Continental, Millenium Communications, TVR Cultural, Filarmonica „Oltenia” Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.