Lungmetrajul care a deschis Mostra venetiana, „Ardeti inainte sa cititi”, a fost scris de fratii Joel si Ethan Coen cu actorii in cap. Asa ca n-a fost loc de improvizatie pe platou: Brad Pitt interpreteaza un instructor de sport confuz si efeminat, Malkovich s-a ales cu partitura unui alcoolic fara sperante de vindecare si incapabil sa isi tina furia sub control, iar Swinton o joaca pe sotia lui, suficient de amenintatoare cat sa iti trimita fiori reci pe spinare.

George Clooney ii bate insa pe toti, in rolul unui idiot obsedat sexual si „impotent” emotional. Actorul astepta de mult ocazia unui astfel de personaj, asa ca acum s-a falit din plin in fata presei cu „trilogia de idioti” pe care a facut-o cu Coenii.

„Nu exista nici o intentie politica, e pur si simplu amuzant”, crede el despre „Ardeti inainte sa cititi”. Pitt i-a tinut hangul la poante: cica singura instructiune obtinuta de la cineasti a fost ca trebuie sa fie cineva care crede intotdeauna ca se va intampla ce e menit sa se intample si care e socat cand lucrurile se petrec altfel.