Ancheta privind cauzele prabusirii avionului prezidential polonez la Smolensk, pe 10 aprilie, stagneaza din cauza ca Rusia intarzie trimiterea documentelor, informeaza ziarul polonez Gazeta Wyborcza, citand surse din cadrul investigatiei.

"Rusia intarzie trimiterea informatiilor privind cauzele catastrofei", scrie publicatia poloneza, afirmand ca reprezentantul polonez Edmund Klich a trimis o scrisoare comisiei ruse de ancheta, informeaza AFP.

Potrivit publicatiei, este vorba de documente care ar putea confirma sau exclude coresponsabilitatea partii ruse in accident, din cauza echipamentelor aeroportului din Smolensk, actiunilor controlorilor de trafic rusi sau procedurilor de zbor din Rusia.


"Problemele au inceput. Rusii nu doresc sa ofere acces la documente"
, afirma Klich, citat de Gazeta Wyborcza.

Procurorul-general din Polonia, Andrzej Seremet, anunta saptamana trecuta ca Varsovia inca astepta raspunsul justitiei ruse "la cererile de asistenta juridica".


Potrivit MEDIAFAX, avionul Tupolev 154, care il transporta pe 10 aprilie pe presedintele Lech Kaczynski si alti oficiali polonezi, s-a prabusit in timp ce incerca sa aterizeze in conditii de ceata la Smolensk. Toate cele 96 de persoane aflate la bordul aeronavei au murit in accident.

Formatiunea Lege si Justitie (PiS), condusa de Jaroslaw Kaczynski, a format un grup parlamentar care sa analizeze cauzele accidentului aviatic. In Polonia circula diverse teorii conspirationiste privind prabusirea avionului, accidentul fiind considerat o modalitate de eliminare a presedintelui conservator inaintea alegerilor prezidentiale.

Cititi si: Guvernul polonez, responsabil politic pentru moartea lui Lech Kaczynski?

Polonia si-a ales presedintele


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.