Autoritatile de la aeroportul din Smolensk, Rusia, nu aveau, la 8 aprilie, intreaga documentatie referitoare la avionul cu care urma sa soseasca acolo, doua zile mai tarziu, presedintele polonez Lech Kaczynski, potrivit cotidianului Rzeczpospolita, citat de Radio Polonia, in pagina online.

"Aeroportul din Smolensk nu stie nimic despre consimtamantul pentru aterizarea avionului care il transporta pe presedinte", a avertizat seful Departamentului pentru Rusia din cadrul Ministerului polonez de Externe, Dariusz Gorczynski, intr-un e-mail catre ambasadorul polonez la Moscova, la 8 aprilie, transmite MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, a recunoscut ca ministerul stia ca aeroportul nu primise autorizatia pentru aterizarea cursei 101 la Smolensk.


Potrivit unor comentarii neoficiale de la MAE polonez, partea rusa este acuzata ca nu a inaintat autorizatia de aterizare intr-un termen adecvat, in conditiile in care Moscova fusese instiintata inca din 22 martie despre ambele curse aeriene catre Smolensk, de la 7 si 10 aprilie.

La 25 martie, grupul polonez care pregatea ceremonia de la Katin, pentru a comemora 70 de ani de la asasinarea a peste 20.000 de ofiteri polonezi de catre politia secreta sovietica NKVD, se afla la Moscova si a furnizat autoritatilor ruse o lista cu pasagerii cursei 101.

"Rusii ne-au asigurat atunci ca, atat la 7 cat si la 10 aprilie, aeroportul din Smolensk va fi disponibil pentru aterizarea avioanelor poloneze", a precizat Piotr Paszkowski.

Cititi si: Lech Kaczynski, asasinat?

Polonia si-a ales presedintele


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.