Liderul Lege si Justitie, Jaroslaw Kaczynski, trage la raspundere guvernul pentru tragedia din Smolensk din 10 aprilie, soldata cu moartea fratelui sau geaman, presedintele Lech Kaczynski, relateaza Radio Polonia.

Intr-un interviu pentru Gazeta Polska, Jaroslaw spune ca Platforma Civica, partidul la guvernare care a organizat evenimentul, "este responsabila din punct de vedere politic pentru catastrofa", potrivit NewsIn.

Cand a fost informat despre dezastru de catre ministrul de exttrne Radoslaw Sikorski, liderul Lege si Justitie ar fi spus ca dezastrul "a fost rezultatul politicii criminale a guvernului, care nu a cumparat avioane noi".

Jaroslaw vorbeste si despre deplasarea sa la Smolensk, dupa accident, notand ca s-au facut opriri frecvente si s-a condus incet, pentru a se permite delegatiei premierului Donald Tusk sa ajunga inaintea reprezentantilor Lege si Justitie.

El a mai spus ca procurorul militar-sef, Krzysztof Parulski, care s-a dus la Smolensk, " nu a avut un rol activ" la fata locului si nu a ajutat in niciun fel anchetatorii rusi.

Presedintele polonez Lech Kaczynski a murit intr-un accident aviatic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.