Produsul intern brut (PIB) al zonei euro a scazut in al treilea trimestru al acestui an cu 0,2% fata de trimestrul anterior, perioada in care inregistrase de asemenea o comprimare, ceea ce marcheaza intrarea in recesiune din punct de vedere tehnic, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.

Scaderea economiei zonei euro in trimestrele II si III din 2008 marcheaza prima recesiune de la aparitia monedei unice si de la infiintarea zonei, in 1999, informeaza Wall-Street.

Definitia tehnica a unei recesiuni, utilizata de majoritatea economistilor, este o situatie de doua trimestre consecutive de crestere economica negativa a PIB.

La nivelul intregii Uniuni Europene, care include cele 15 state din zona euro, economia s-a comprimat de asemenea cu 0,2% in al treilea trimestru, dupa ce stagnase in perioada aprilie-iunie. Potrivit NewsIn, comparativ cu perioada similara din 2007, economia a crescut in al treilea trimestru din acest an cu 0,8% in UE si cu 0,6% in zona euro.

Problemele economice din zona euro vor continua si in 2009

Economia Italiei s-a comprimat cu 0,5% in trimestrul al treilea, peste asteptari

Economia ungara si-a temperat ritmul de crestere la 0,8% in trimestrul al treilea

Economia Spaniei s-a comprimat in al treilea trimestru, pentru prima oara in ultimii 15 ani

Economia Frantei a crescut, in mod neasteptat, cu 0,14% in al treilea trimestru

Economia Germaniei a intrat in cea mai severa recesiune din ultimii 12 ani


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.