Produsul intern brut (PIB) al Spaniei a scazut in al treilea trimestru cu 0,2%, marcand prima coborare inregistrata de cea de-a patra economie europeana, in ultimii 15 ani, arata datele oficiale publicate vineri de institutul de statistica (INE), informeaza NewsIN.

Rezultatul din al treilea trimestru urmeaza unei cresteri economice de 0,1% in al doilea trimestru si marcheaza cel de-al saselea trimestru consecutiv de scadere economica, potrivit INE.

Scaderea a fost determinata de reducerea cererii interne, in contextul in care problemele din sectorul imobiliar, care a crescut puternic in ultimii zece ani, au coincis cu restrictiile globale privind creditarea.

Reducerea cheltuielilor de catre persoanele fizice si de catre companii a fost compensata, partial, de scaderea importurilor.

Ultima scadere inregistrata de economia Spaniei a fost in al doilea trimestru din 1993.

Calculata anual, economia Spaniei a crescut cu 0,9% in al treilea trimestru, dupa o crestere de 1,8% in perioada aprilie-iunie, cea mai slaba performanta din al patrulea trimestru din 1993.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.