Nu puține sunt cazurile în care ajungem să rămânem fără bani de la o lună la alta sau să ne confruntăm cu diverse cheltuieli neprevăzute pentru care nu am fi fost pregătiți. De la situații ce țin de sănătate până la amenzi, probleme cu electronicele sau electrocasnicele precum și multe altele sunt câteva dintre cazurile în care simțim că avem nevoie de un surplus financiar care să ne scoată din aceste impasuri.

Primele variante la care am apela ar fi desigur rudele, prietenii sau colegi apropiați de la muncă însă există și situații în care aceștia nu ne pot ajuta și astfel, trebuie a găsim o altă variantă alternativă. Aceasta poate veni sub forma creditelor de nevoi personale, ce pot fi oferite atât de instituții bancare cât și nebancare, care se ocupă cu împrumuturile rapide. De la o variantă la alta, există diverse diferențe, în ceea ce privește sumele pe care putem să le obținem, dobânzile, perioadele de înapoiere, timpul în care primim banii doriți sau documentele necesare, printre altele.

Alegând o bancă, este nevoie poate de ceva mai multe documente care să ateste un venit stabil și suficient pentru a putea obține o anumită sumă de bani iar perioada în care o persoană va primii bani doriți poate să fie ceva mai lunga, de la câteva zile la chiar și o săptămână. În schimb, la final ajungem să dăm înapoi o sumă de bani doar ceva mai mare decât cea împrumutată. Pe de alta parte, în ceea ce privește instituțiile nebancare, acestea ne pun la dispoziție banii mult mai repede, chiar și în mai puțin de o oră, sunt disponibile acum, gratie aplicațiilor online, oricând. Din păcate, acestea pot avea dobânzi mai mari și totodată, nu putem obține sume foarte mari de bani pe care pe urma trebuie să le înapoiem în perioade mai scurte.

Cu toate acestea, atunci când avem nevoie de bani rapid și fără prea multe complicații, dat fiind faptul că unele documente nu pot fi obținute oricând, opțiunea instituțiilor care oferă credite rapide este cea mai bună. Iar pentru că acum când toate acestea au la dispoziție și un site propriu prin care se pot înaintă aplicațiile pentru creditare iar în cele mai multe cazuri, nu este nevoie decât de o poză a cărții de identitate și a unui extras de cont din ultima sau ultimele luni, care să ateste că cel ce aplica pentru un anumit credit vă avea apoi și posibilitatea de a restitui banii primiți. Iar întreg procesul este realizat astfel încât să nu dureze mai mult de 10-15 minute.

Unele agenții care oferă împrumuturi au la dispoziție chiar și aplicații mobile prin care se pot realiza diverse tranzacții. Astfel, nu este nevoie decât de o conexiune la internet pentru a putea accesa site-ul sau aplicația unui astfel de creditor. Pentru mai multe informații despre așa ceva putem lua la cunoștință un material oferit de Sfera Credit în acest sens.

Citeste si:
Lora și Ionuț Ghenu, planuri serioase pentru 2024: „Doamne ajută,...
Lora și Ionuț Ghenu, planuri...

Creditele de nevoi personale reprezintă o formă de împrumut bancar care este în principiu destinată acoperirii unor cheltuieli diverse ale solicitantului fără a fi necesară specificarea destinației exacte a sumei împrumutate. Acestea sunt adesea folosite pentru finanțarea cheltuielilor personale, cum ar fi renovarea unei locuințe, achiziționarea de bunuri de folosință îndelungată, organizarea unor evenimente importante în viața personală sau chiar pentru consolidarea altor datorii.

Caracteristici principale ale creditelor de nevoi personale

Flexibilitate
Creditele de nevoi personale oferă o mare flexibilitate în ceea ce privește suma împrumutată și perioada de rambursare. Suma poate varia considerabil în funcție de banca aleasă și de capacitatea de rambursare a clientului.

Citeste si:
Oana Zăvoranu, părăsită de Alex Ashraf când a rămas fără bani. Ce a...
Oana Zăvoranu, părăsită de...

Fără garanții
Majoritatea creditelor de nevoi personale sunt acordate fără a necesita garanții (cum ar fi ipoteca), ceea ce le face mai accesibile comparativ cu alte tipuri de împrumuturi.

Dobânzi și comisioane
Rata dobânzii la creditele de nevoi personale poate varia și este influențată de factori precum scorul de credit al solicitantului, venitul lunar, durata împrumutului și politica băncii. De asemenea, pot exista comisioane de acordare sau administrare.

Procesul de obținere a unui credit de nevoi personale este unul, așa cum am menționat, destul de simplu și rapid iar pașii necesari parcurgerii sale se efectuează acum mult mai rapid, unii dintre aceștia chiar automat, fără a mai fi nevoie de interacțiunea cu un operator uman.

1. Evaluarea nevoilor și capacității de rambursare - Înainte de a solicita un credit, este esențial să evaluați suma de care aveți nevoie și capacitatea dvs. de a rambursa împrumutul.

Citeste si:
Cum să economisești bani: metode simple și eficiente
Cum să economisești bani:...

2. Verificarea scorului de credit - Un scor de credit bun poate influența pozitiv condițiile de creditare, inclusiv rata dobânzii.

3. Compararea ofertelor de la diferite bănci - Este recomandat să comparați ofertele de credite de nevoi personale de la diferite bănci pentru a găsi cea mai avantajoasă opțiune.

4. Documentația necesară - În general, băncile solicită documente precum buletinul de identitate, adeverință de venit și, uneori, alte documente justificative.

5. Aplicarea pentru credit - Odată ce ați ales banca și oferta care vi se potrivește cel mai bine, puteți completa cererea de credit, fie online, fie la o sucursală a băncii.

6. Aprobarea și semnarea contractului - Dacă cererea este aprobată, următorul pas este semnarea contractului de credit, în care sunt detaliate condițiile de rambursare, rata dobânzii și alte termeni și condiții.

Citeste si:
Când fac nunta Alex Velea și Antonia: „Să vă pregătiți banii de dat”
Când fac nunta Alex Velea și...

7. Primirea sumelor: După semnarea contractului, suma împrumutată vă fi transferată în contul dvs. bancar.

Este important să rețineți că, deși creditele de nevoi personale pot fi o soluție rapidă pentru nevoi financiare imediate, acestea reprezintă totuși o datorie pe termen lung și trebuie abordate cu responsabilitate. O planificare atentă a bugetului și o înțelegere clară a tuturor termenilor și condițiilor contractului sunt esențiale înainte de a lua o astfel de decizie financiară.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2023 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.