Atunci când te hotărăşti să îţi începi cariera de antreprenor, unul din pilonii succesului este dezvoltarea pasiunii într-un business. Dacă eşti o persoană cu abilităţi creative pe care le poţi transforma în produse, acest articol te va ajuta.

Indiferent dacă ideea ta de afaceri este despre o cremă organică de faţă sau despre şosete din bumbac, articolul acesta îţi va prezenta elementele de bază despre cum să începi o afacere în domeniul producţiei:


  1. Pune suflet în ceea ce faci


Dacă există câteva reguli universal valabile în privinţa unui debut în business, una dintre ele este cea care se referă la pasiune. O idee de afaceri pornită dintr-o pasiune are, din start, un mare avantaj. Oricât de mari ar fi provocările pe care le vei întâmpina, atât timp cât pui suflet în ceea ce faci şi, mai mult, o faci din plăcere, legea atracţiei va fi mereu de partea ta şi îţi va uşura drumul.


  1. Acumulează experienţă în domeniu


Specialiştii în business recomandă ca trecerea de la teorie la practică să se facă abia după acumularea unei experienţe de minim 5 ani în domeniu. Astfel, poţi porni propria afacere cu unul dintre cele mai valoroase avantaje: know-how-ul necesar. Acum că ştii care este pasiunea pe care vrei să o transformi în business, îţi poţi căuta un job în acest domeniu. Astfel, vei putea învăţa tainele acestuia fără prea multe riscuri şi, în plus, vei fi mereu la curent cu nevoile de pe piaţă.


  1. Investeşte în utilaje


Afacerile din domeniul producţiei au nevoie, dincolo de partea teoretică, de aparatură performantă. Dacă la început poţi opta pentru instrumente la preţuri mici, pentru a nu depăşi bugetul alocat, o dată cu trecerea timpului lucrurile trebuie să evolueze. Îndată ce afacerea ta se pune pe picioare şi simţi o stabilitate, gândeşte-te să investeşti în utilaje profesionale, de bună calitate. Avantajul este că, în zilele noastre, chiar şi aparatura sofisticată poate fi folosită fără a avea multe noţiuni tehnice. Sigur, vei învăţa în timp despre importanţa unui senzor de presiune performant, însă toate vin la timpul lor.


  1. Gândeşte în perspectivă


De cele mai multe ori, ideile de afaceri apar din necesităţile vieţii. Descoperind o nevoie pentru care nu avem soluţii ne îndeamnă să ni le găsim singuri. Cu toţii am avut, la un moment dat, nevoie de un produs sau de un serviciu pe care pur şi simplu nu l-am găsit pe piaţă sau, atunci când l-am găsit, calitatea a lăsat de dorit. Îndată ce ai aflat ce lipseşte şi, mai ales, cum să-l creezi, trebuie să-ţi îndrepţi atenţia către oameni.

Citeste si:
BMW prezintă noul M3 CS: 550 de cai putere și producție limitată
BMW prezintă noul M3 CS: 550...

Un antreprenor de succes nu este cel care face toate lucrurile în compania sa. Este bine să cunoască toate aspectele, dar nu este indicat să se implice în toate procesele. Una din abilităţile importante ale antreprenorului este să îşi creeze o echipă omogenă şi performantă. Alegerea oamenilor potriviţi pe fiecare funcţie poate fi considerată una din reţetele succesului. De la doamna care se ocupă de curăţenie, la operatorii din departamentul de producţie şi până la directorul economic, toţi oamenii contribuie, ca o roată, la bunul mers al afacerii.


  1. Crează-ţi profilul online


Cu siguranţă ai învăţat deja care este importanţa prezenţei în mediul online al unui business, indiferent de domeniul său de activitate. Atât la început, cât şi pe parcursul afacerii tale, nu neglija crearea şi menţinerea unui profil online de impact. Poţi angaja o persoană pricepută sau să apelezi la serviciile unei agenţii de marketing. Fie că îţi doreşti doar un site de prezentare care să fie mereu în topul căutărilor online sau un shop online, ambele îţi pot aduce un număr mare de clienţi atât timp cât sunt optimizate corect şi ţin pasul cu toate update-urile din mediul online.

Citeste si:
Spot, câinele robot, și producția inteligentă Audi
Spot, câinele robot, și...

Acestea sunt 5 dintre lucrurile importante pe care trebuie să le cunoşti înainte de a-ţi deschide prima ta afacere în domeniul producţiei. Având o bază solidă, vei putea face faţă cu brio provocărilor pe care le vei întâlni pe parcurs, iar cariera ta în antreprenoriat va fi, datorită eforturilor depuse, una de succes.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2023 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.