Este putin probabil ca economia zonei euro sa isi reia cresterea in urmatoarele trimestre, dupa ce a intrat in recesiune in perioada aprilie-septembrie, a spus unul dintre membrii consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene, Lorenzo Bini Smaghi, potrivit NewsIn.

"Avem inca doua sau trei trimestre dificile inaintea noastra", a declarat Bini Smaghi.

Statisticile de vineri aratau ca produsul intern brut (PIB) al zonei euro s-a comprimat cu 0,2% in trimestrul al treilea, dupa o scadere asemanatoare in trimestrul al doilea, fiind astfel intrunite conditiile ce definesc o recesiune tehnica - doua trimestre consecutiv de scadere a economiei - pentru prima data de la lansarea in 1999 a uniunii monetare.

Un alt membru al consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene, Juergen Stark, estima, la randul sau, ca Europa va trece printr-o perioada de crestere economica foarte slaba o mare parte din 2009, inainte de a recupera pierderile din acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.