Când vrei să devii un pionier la nivel local sau ai deja un start-up pe care vrei să-l dezvolți, ajutorul financiar la momentul potrivit poate veni mai repede decât te-ai aștepta. Una dintre cele mai bune opțiuni pentru afacerea ta în creștere poate fi finanțarea de la o instituție de microcreditare. Suma de care ai nevoie poate intra în contul tău rapid, pentru investiții sau o poți direcționa spre capitalul de lucru. Totul pentru ca start-up-ul să nu își oprească activitatea, iar oportunitățile să nu fie ratate.

Tipurile de finanțare pentru start-up-uri

De la punerea în funcțiune a strat-up-ului în cel mai scurt timp, la poziționarea pe piață și identificarea unei nișe proprii și până la asigurarea unei surse de venit stabile este doar un pas. Banii veniți în momentul în care ai nevoie de ei te vor ajuta să generezi venituri, să îți menții activitatea și să o duci la nivelul la care îți dorești, să atragi noi clienți și chiar să te poziționezi mai sus pe piața de profil.

Există finanțare pentru firme nou înființate pentru un ajutor real la început de drum. Un astfel de "impuls financiar", chiar și pentru cei ce au activitate de mai puțin de 3 luni, poate fi direcționat către achiziții de utilaje, echipamente, mașini noi sau second hand, achiziție și amenajare de spații și multe altele. Un astfel de credit se pliază pe numeroase forme juridice de organizare de tip PFA, II, IF, SRL.

Poți solicita maximum 150.000 de lei pentru o perioadă de 60 de luni, bani pentru investiții sau pentru capitalul de lucru, cu mențiunea că vei avea siguranța că rata lunară nu se schimbă pe tot parcursul creditului. În funcție de specificul activității desfășurate și de obiectivele avute în vedere, dacă furnizezi garanții poți fi avantajat în relație cu creditorul. În plus, nu există obligativitatea de a deschide cont la o anumită bancă și nu trebuie să îți faci griji legate de perioada de grație și ratele sezoniere.

Ai un simulator de credit disponibil pe site-ul instituției unde poți determina valoarea împrumutului pe care îl poți obține și valoarea ratelor lunare pe care ar trebui să le rambursezi în intervalul de timp ales. Totul are rol orientativ, iar oferta personalizată pentru pachetul de credit poate fi stabilită după ce discuți cu un ofițer de credite profesionist.

Citeste si:
Cum poate opera mai bine o afacere cu ajutorul unei certificări ISO?
Cum poate opera mai bine o...

Cum să evaluezi ce tip de finanțare este potrivit pentru start-up-ul tău

Înțelegerea diferitelor tipuri de finanțare

Există mai multe opțiuni de finanțare disponibile pentru start-up-uri. Instituțiile de microcreditare oferă împrumuturi pentru firmele nou înființate sau celor cu activitate.

Evaluarea necesităților financiare ale start-up-ului tău

Pentru a determina ce tip de finanțare este potrivit, trebuie să evaluezi necesitățile financiare ale afacerii tale. Aceasta înseamnă calcularea sumei de bani necesare pentru a începe și a opera afacerea, precum și identificarea costurilor viitoare.

Analiza riscurilor

Înainte de a alege un tip de finanțare, este important să evaluezi atât riscurile, cât și recompensele potențiale. Finanțarea primită de la un creditor poate fi șansa creșterii rapide a afacerii tale, în condițiile în care te asiguri că poți rambursa suma împrumutată la timp.

Citeste si:
Cea mai mare bancă din România este pe cale să cumpere OTP Bank....
Cea mai mare bancă din...

Consultarea cu un expert financiar

Pentru a te asigura că alegi cea mai bună opțiune de finanțare, poți consulta un expert financiar. Acesta îți poate oferi sfaturi și informații valoroase pentru a te ajuta să iei o decizie înțeleaptă.

Un ofițer de credite profesionist poate să te ajute în privința evaluării opțiunilor disponibile și a riscurilor la care te supui, ținând cont de situația ta financiară actuală. Acesta îți poate oferi o perspectivă obiectivă pentru ca decizia ta să fie informată. În final, alegerea corectă a tipului de finanțare poate avea un impact semnificativ asupra succesului start-up-ului tău.

Cum contribuie instituțiile de microcreditare la creșterea afacerii tale

Accesul rapid la capital

Microcreditele reprezintă o sursă rapidă și relativ ușor de accesat pentru start-up-uri. Acestea pot fi o alternativă viabilă la împrumutul bancar tradițional, dar și pentru situațiile în care nu dispui de suficiente active pentru a obține finanțare din alte surse.

Citeste si:
Sfaturi utile care te ajută să pui pe picioare prima ta afacere
Sfaturi utile care te ajută...

Flexibilitatea condițiilor de rambursare

Instituțiile de microcreditare oferă termeni și condiții mai flexibile decât băncile tradiționale. Aceasta înseamnă că vei putea ajusta rambursările în funcție de veniturile și de particularitățile afacerii tale. Astfel, vei putea gestiona mai eficient fluxurile de numerar, evitând problemele de lichiditate care pot afecta evoluția afacerii.

Crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economică

Prin susținerea start-up-urilor, instituțiile de microcreditare contribuie la creșterea economică și la crearea de locuri de muncă. Ajutorul financiar poate fi semnificativ în dezvoltarea afacerii tale, ceea ce înseamnă și un puternic impact social, prin îmbunătățirea condițiilor de trai și stimularea economiilor locale.

Citeste si:
Strategii pentru o afacere mai prietenoasă cu mediul: ghidul pentru...
Strategii pentru o afacere...

Orice afacere aflată la început de drum poate fi mai complicat de gestionat. Finanțarea start-up-urilor cu credite este varianta optimă pentru creșterea afacerii. Instituțiile de microcreditare oferă servicii financiare care susțin dezvoltarea afacerii, dar și dezvoltarea ta ca antreprenor și pe cea a comunității din care faci parte. Verifică online care sunt condițiile de creditare și aplică pentru ca ideile tale să devină realitate!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Ianuarie 2024 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.