Grupul financiar olandez ING a afisat pierderi nete de 478 milioane euro in al treilea trimestru, compania fiind afectata de criza financiara globala, potrivit Reuters.

Pierderile au fost inregistrate din cauza deprecierilor de active, de 1,5 miliarde euro. In aceeasi perioada a anului trecut, compania afisase un profit de 2,3 miliarde euro.

"Al treilea trimestru a insemnat o perioada dificila pentru institutiile financiare. Deteriorarea rapida de pe piata de profil, de la sfarsitul intervalului, a atras dupa sine, printre altele, scaderea pretului proprietatilor si falimentul mai multor banci", a declarat Michel Tilmant, presedintele executiv al ING, intr-un comunicat de presa.

In octombrie, ING a primit 10 miliarde euro (13,4 miliarde dolari) din partea guvernului olandez, dupa ce a estimat ca va avea pierderi de 500 milioane euro in trimestrul al treilea, pentru prima data de la infiintare.

ING vinde afacerile din Taiwan pentru 600 milioane dolari

ING intra in grupul bancilor salvate de Stat


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.