Grupul financiar olandez ING a anuntat luni ca va vinde afacerile de asigurari de viata din Taiwan, companiei Fubon Financial, pentru 600 milioane dolari, arata NewsIn

Anuntul vine dupa ce, duminica, ING a primit o injectie de capital de 10 miliarde euro din partea Olandei.
„ING este afectata de criza financiara globala si oficialii companiei trebuie sa stabilizeze pozitia grupului”, a spus presedintele Fubon, Victor Kung.

Oficialii ING au facut publica vanzarea dupa ce grupul financiar olandez a devenit ultima banca europeana ce a cerut ajutor financiar guvernamental.

„Mediul financiar global s-a schimbat in ultimele doua saptamani si asteptarile privind nivelul de capital s-au schimbat, in urma unor injectii masive de capital primite de institutiile financiare, la nivel global”, a spus directorul executiv al ING, Michel Tilmant.

ING anuntase, vineri, ca ar putea afisa pierderi nete de aproape 500 milioane euro (674 milioane dolari) in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Daca se vor adeveri, acestea vor fi primele pierderi ale grupului, de la infiintarea sa in 1991. Stirea a depreciat actiunile ING pana la un nivel minim al ultimilor 13 ani.

Grupul olandez este prezent si pe piata din Romania, pe segmentele de asigurari, fonduri de pensii si bancar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.