ING, cel mai mare grup financiar olandez, prezent si pe piata din Romania, va primi aproximativ 10 miliarde euro din partea guvernului olandez, dupa ce compania a anuntat anterior ca va afisa primele pierderi trimestriale de la infiintare.

Grupul financiar va vinde guvernului actiuni preferentiale si va plati o dobanda anuala de 8,5%, conform unui anunt facut in ieri seara de ministrul olandez al finantelor, Wouter Bos, de catre directorul executiv al ING, Michel Tilmant si de catre presedintele bancii centrale a Olandei, Nout Wellink.

Tot in cursul zilei de ieri, Sunday Times anunta in premiera ca grupul financiar ING negociaza cu guvernul olandez acordarea unui ajutor de stat estimat la circa 9 miliarde euro. Televiziunea publica olandeza NOS a informat, de asemenea, ca ING lucreaza la un plan de consolidarea a capitalului sau, proiect despre care in curand s-ar putea afla mai multe informatii.

Criza financiara a obligat mai multe Guverne din Europa sa sara in ajutorul unor banci puternice, cele mai recente cazuri fiind resuscitarea financiara a unor grei precum Royal Bank of Scotland, a doua mare banca din Marea Britanie, si UBS, cea mai mare banca din Elvetia.

ING Bank Romania, a zecea banca din banking-ul romanesc, are statut de sucursala a ING Group, fiind astfel supervizata direct de banca centrala a Olandei. Detalii despre plafonul de garantare a depozitelor ING Bank Romania, cititi in Wall-Street.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.