Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 18 mai 2022. Climatologii au anunțat că dacă prima parte a lunii mai a adus vreme caldă, spre sfârșit, vremea se răcește și sunt anunțate precipitații în majoritatea regiunilor.

ANM: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 18 mai 2022

Miercuri, 18 mai 2022, scăpăm de averse, dar se răcește accentuat, iar vântul își va face simțită prezența în aproape toată țara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade Celsius. Cele mai mici valori se vor înregistra pe litoral. De joi, 19 mai 2022, începe să se încălzească. Totuși, rămâne răcoare.

Vom avea maxime cuprinse între 16 și 23 de grade Celsius. Averse vor mai fi în Dobrogea și pe arii mai restrânse în Muntenia, iar vântul va continua să sufle cu putere la munte și în jumătatea de est a teritoriului.

Vremea în București

Miercuri, 18 mai 2022, vremea se schimbă brusc și devine rece pentru această dată. Temperatura maximă va coborî la 17 grade Celsius și va mai ploua temporar. Joi, 19 mai 2022, se încălzește puțin, în termometre arătându-se 21 de grade Celsius. Totuși, va fi răcoare pentru jumătatea lunii mai. Va fi înnorat în miezul zilei, dar sunt șanse mici să plouă.

Vremea la munte

La munte, cerul va fi noros și vor fi ploi cu tunete și fulgere. Spre seară, în zona înaltă, posibil să apară și precipitații. În termometrele din Sinaia și în cele din Stâna de Vale vor fi 17 grade Celsius, în cele din Predeal 18, iar la Păltiniș se vor înregistra 23 de grade Celsius.

Vremea la mare

O să fie cald, însă pe parcursul zilei vremea se schimbă radical. Spre seară și noaptea vor fi precipitații cu caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 23 de grade Celsius, iar apa mării va avea între 15 și 18 grade Celsius. La Mamaia vor fi 22 de grade Celsius, la Costinești 20, la Vama Veche 21 și la Gura Portiței se vor înregistra doar 17 grade Celsius.

Atenționare meteorologică: COD GALBEN

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Interval de valabilitate: 17 mai, ora 14 - 18 mai, ora 06
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30.

Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, potrivt ANM.

Foto: meteoromania.ro

Vremea în săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, dar și local în cele estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepție va face sud-estul extrem al teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Vremea în săptămâna 23.05.2022 – 30.05.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în cele nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepție va face nordul extrem, unde regimul pluviometric va fi local excedentar.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.